Hotellikokemus: Källviken Semesterby, StrömstadKällviken ranta


Sen tajuaa vasta kotona. Kaikki puhtaatkin matkatavarat tuoksuvat. Tai oikeastaan haisevat niin, että pyykinpesua ei tee mieli lykätä. Vaatteet haisevat Källviken Semesterbylle, jossa kahdeksan päivää vierähti työmatkalla Strömstadissa. Kun siitä majoituksesta aamupalalla maksoi noin 100 euroa / vuorokausi, voi hyvällä syyllä todeta, että hinta-laatu-suhde on ollut hyvin monesti paremmin kohdillaan.

Lomakylässä on hotellirakennuskin, joka tosin oli täysin Ruotsin suunnistusmaajoukkueen käytössä visiittimme ajan. Meidän majoitushuoneemme olivat mummolan aittaa muistuttavassa ulkorakennuksessa. Ikkunastani näkyi bajamajojen rivistö aivan parin metrin päässä. Ei varsinaisesti houkuttelevin näkymä…

Jo visiitti alkoi paljon kertovasti: huoneeseen astuessani kuulin veden tippuvan. Vilkaisu kylpyhuoneeseen paljasti, että muovimattoinen lattia oli märkä, koska suihku ei ollut kunnolla kiinni. Lastaan tarttuessa varresta kuului risahdus, ja ennestäänkin hutera lasta oli varrestaan vielä huterampi. En tiedä, olisiko siivous pitänyt erikseen tilata, sillä mitään mainintaa siitä ei ollut. Huonetta ei siivottu kertaakaan koko aikana, edes pyyhkeitä ei vaihdettu. Koska rakennus oli kuin aitta, äänieristys oli sen mukainen. Eli kaikki kuului läpi.

Krossö, majoitus Källviken Semesterbyssä
Monesti olen kärsinyt hotellin turhakin tehokkaasta ilmastoinnista, mutta nyt ilmastointia ei ollut lainkaan. Ilmaa ei varsinaisesti voi kehua raikkaaksi, vaikka tuuletinkin sen minkä ehdin. Aamiainen oli hyvä, tosin en tiedä, oliko esimerkiksi minulle hyvin maistunut puuro tarjolla vain siksi, että suunnistusmaajoukkueita asui samassa majapaikassa. Pari kertaa söin myös lounaan, 150 kruunulla ei kyllä saanut ihan vastinetta. Kasvisruoka (joka näytti paremmalta kuin varsinainen ruoka molempina päivinä) oli buffetissa vain kasvissyöjille. Kun olin lähes kauhassa kiinni herkullisennäköisen kasan äärellä, tarjoilija tokaisi sen olevan vain kasvissyöjille. Buffetiin kuului kahvi, mutta ei esimerkiksi leipää, jälkiruoasta puhumattakaan.
Työmatkoilla tulee nähdyksi monenlaista majoitusta, sillä valintaa ohjaavat eri tekijät kuin vapaa-ajan matkoilla. Källviken Semesterbystä jäi ristiriitainen fiilis. Jos olisin ollut kyseisessä majapaikassa vain pari päivää, olisin luultavasti ollut ihan tyytyväinen. Källviken Semesterby sijaitsee rauhallisella alueella vain parin sadan metrin päästä rannasta, jossa upeiden näkymien lisäksi on kauniita kallioita kävelyyn sekä hiekkaranta. Siellä oli hienoa fiilistellä niin illalla kuin aamulenkin lopuksi.
Jos paikkaa jollekin suosittelisin, niin vaikkapa länsirannikon tai ylipäätään Ruotsin kierroksella oleville yhdeksi tai kahdeksi yöksi. Henkilökunta on ystävällistä, mikä aina pelastaa jo sinänsä paljon. Pidemmille visiiteille alueelta löytyy varmasti hinta-laatu-suhteeltaan huomattavasti parempia vaihtoehtoja, nyt oli hostellilaatua hotellihintaan, mistä ei hirveän hyvä fiilis jäänyt.


Källviken rantaa

Kommentit

Katso myös