Ihana kahvila Kuopiossa: Kahvila Kaneli – olinko jopa innostuneempi paikasta kuin työntekijä?

Pohdin työkseni päivät pitkät viestintää eri näkökulmista ja eri tilanteissa. Siksi ei ole ihme, että palvelutilanteissa viestintä kiinnittää huomiota, tiedostamattakin. Kun tulee tunne, että on asiakkaana itse kahvilasta innostuneempi ja enemmän fiiliksissä kuin työntekijä, tuntuuhan se kieltämättä vähän oudolta. Jopa hölmöltä, vaikka työntekijöille koko ihanuus toki on arkipäivää. Ainakin Kahvila Kanelissa.

Hämmästyin, että vaikka vitriini ol täynnä suolaisia piirakoita, niistä oli piirakkalounaaseen tarjolla vain kahta (molemmat kasvisvaihtoehtoja). Kun kysyn lohipiirakkaa, ensimmäinen ystävällinen vastaus oli, ettei sitä ole lounaskokoa. Virsi ei siitä muuttunut. Siis mitä? Teki mieli sanoa, että missä tahansa muualla kuin Suomessa siitä olisi tehty lounaskokoinen, kun piirakkaa kerran oli. No, otin sitä joka tapauksessa, oli lounaskoossa tai ei. Lohipiirakka salaatilla olikin hyvä valinta, samoin juomaksi ottamani marjasmoothie. Smoothievaihtoehtoja oli kaiken kaikkiaan kolme, joista valinta oli vaikeaa.

Jälkiruoaksi menin valitsemaan kakkuvitriinistä pientä makeaa. Kahvilatyöntekijä ei ollut millään lailla aktiivinen, mikä tietysti voi olla hyväkin asia, mutta markkinointikaan ei olisi haitannut. Päädyin manteli-karpalokakkuun, mikä oli kyllä virhe. Se oli liian kuivaa ja osin siksi mautonta lisukkeena tulleesta vaniljakastikkeesta huolimatta (oikeastaan olisi ollut kermaa, mutta sen vaihtaminen hoitui joustavasti). Kahvi oli hyvää ja tuoretta. 


Kävin Kahvila Kanelissa nyt toista kertaa. Edellisellä kerralla söimme seuralaiseni kanssa lohisalaatit ja palvelu sujui vähän innostuneemmin. Olen ilmapiiri-ihminen, ja iso osa ilmapiiriä on paikan ihmiset ja kommunikaatio.  Paikka on aivan ihana. Se näyttää jo kadulta tunnelmalliselta. Sellaiselta, että tuonne haluan mennä. Kotoisa, suloinen sekoitus erilaisia ja eri värisiä yksityiskohtia, jotka kaikki kuitenkin jotenkin sopivat yhteen. Kaikkiaan kolme kerrosta käsittävässä pienessä kahvilassa viihtyy mainiosti. Ylimääräistä tilaa ei ole, mutta ahtaus on enemmän kotoisaa kuin ahdistavaa.


Taas kerran tulee vaan mieleen, että omasta työstä ja tuotoksista saa olla innoissaan. Pieni myyntihenkisyyskään ei olisi haitaksi. Ei ole rikos suositella hyviä juttuja, vaikka asiakkaan maku olisikin jotain muuta. Nyt tuli vähän fiilis, että jos nyt vaan söisit, joisit ja lähtisit, vaikka tuollaisessa miljöössä mielellään istuisi pidempäänkin.

Silti menisin mielellään mahdollisimman pian uudestaankin, koska jotain kotoisaa tuossa paikassa oli…

Kommentit

Katso myös