Kahvilakokemuksia: Vohveleita Rovaniemellä ja Tampereella

Viime aikoina reissua on ollut siihen malliin, että olen ehtinyt mussuttaa vohveleita Levillä hotellin aamiaisella, Rovaniemellä Cafe & Bar 21:ssä ja Tampereella Vohvelikahvilassa. Nam. Olen Pannukakkutalo-konseptin ystävä ja pidän heidän listaltaan monista yhdistelmistä, mitä pannarin päälle on ladottu suolaista tai makeaa. Pitihän sitä sitten ryhtyä testaamaan paikkoja, missä vohveleille on ideoitu samaan tyyliin monenlaisia päällisiä.Monipuolista rentoutumista

Cafe & Bar 21:ä minulle suosittelivat sekä Sini että Maarit, joten pitihän siellä poiketa testaamassa Sinin suosittelemat vohvelit. Rovaniemen keskustassa sijaitseva paikka oli marraskuisena iltapäivänä melko täynnä. Iloinen puheensorina oli ensimmäinen asia mikä vastaan tuli oven avattuani. Listalla oli hämmästyttävä määrä kaikenlaista muutakin kuin vohveleita, täytettyjä leipiä, jäätelöä ja vaikka mitä, sillä vohvelilista on vain yksi osa tarjontaa. Otin täytetyn croissantin ja jälkiruoaksi vohvelin. Paikalle plussaa siitä, että tiskillä olevista tableteista voi silmäillä vohveliannoksia tarkemmin. Kuvahan kertoo enemmän kuin ainesluettelo tekstillä. Otin vohvelin, jossa oli banaania, jäätelöä, hunajaa ja kermavaahtoa. Kermaa oli taas kerran minun makuuni liikaa, mutta sehän on helposti ratkaistavissa: jättää vaan syömättä. Vohveli oli hyvä, mutta croissantin ahtaneena puolikaskin olisi riittänyt (plussaa siitä, että puolikkaita on saatavilla!). Koko istuskeluni ajan paikassa oli hyvä fiilis ja monenlaista porukkaa istumassa lapsiperheistä kaveriporukoihin. Kovin iso paikka ei ole, mutta ahtaalta se ei varsinaisesti kuitenkaan tuntunut. Vohvelit myös valmistuivat ripeästi, vaikka olin kolmas jonossa.
Kaverin olohuoneessa

Tampereella Vohvelikahvilaan johdatti ystäväni Google, kun etsin jotain uutta kahvilaa varsinaisen kohteeni lähellä. Vohvelikahvilan listalta halusin testata jotain suolaista ja päädyin savulohi-kermaviili-sitruuna-päälliseen, sillä muut tarjolla olleet eivät kuulostaneet mitenkään houkuttelevilta. Yhdistelmä oli oikein hyvä valinta ja kooltaan sellainen, etten olisi enempää jaksanut. Oli suuri kiusaus ostaa myös makea vohveli jälkiruoaksi, mutta jätin ostamatta. Paikka on kodikas, mutta pieni. Pöytiä on vain muutama, joten olin ilmeisen onnekas, kun paikan ahtaassa tilassa sain. Tunnelma oli, kun olisin piipahtanut ystävälle kylään ja istahtaisin olohuoneen puolelle odottelemaan, kun hän paistaisi avokeittiössään kahvikupposelle vohvelit...se ei ole mielikuva huonoimmasta päästä.  Marraskuisena iltapäivänäkin väkeä tuli ja meni koko ajan mitä ehdin siellä olla. Palvelu oli asiallisen ystävällistä ja nopeaa. 

Millähän teemalla sitä kahvittelisi seuraavaksi..Kommentit

  1. Kaksykkösessä pitäis oikeasti testata koko lista läpi :) sielä ei ole yhtään vikavalintaa! Tapakset ja cocktailit toimii myös loistavasti. Samoin salaatit ^^

    VastaaPoista
  2. Oih! Harkitsin Lapaksia pieneen nälkääni, mutta päädyin tuohon täytettyyn croissantiin, joka sitten ohjasi muut valintani. Pitää ens kerralla mennä nälkäisenä, niin voi taas testata useempaa uutta juttua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös