Kahvilakokemus Helsingissä: Cafe Tin Tin Tango on töölöläinen klassikkoKahvila Helsinki Töölö Cafe Tin Tin Tango


Ensikosketukseni töölöläiseen Tin Tin Tangoon oli vuosia sitten aamiainen, jota syötiin ahtaasti pienille pöydille sullotuilta tarjottimilta. Silloin mieleen jäivät lähinnä Tintin sarjakuvien kuvataulut seinillä, ahtaus ja kotoisa tunnelma. Nyttemmin olen Scandic Parkissa majoittuessani käynyt kahvilassa enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Joka kerta poistuessani ajatukseni ovat joko "ompa hyvä, ettei kaikki ole täälläkään niin modernia" tai "hienoa, että tuollaisia paikkoja on." Tai molempia...

1. Aika on pysähtynyt?
”Mannermainen ja persoonallinen kahvila- ravintola Töölön sydämessä, suosittu jo vuodesta 1994”, kehuu kahvila itse nettisivuillaan. Kalusteet ja puitteet muutenkin kertovat, ettei turhaa uudistamista ole tehty uudistamisen ilosta. Ei ole yritetty näyttää siltä miltä niin moni uusi kahvila näyttää nykyään. Perinteistä on pidetty kiinni, mutta esimerkiksi listaa on päivitetty klassikoiden ympärillä. Arvostan sitä, että omasta jutusta pidetään kiinni.

Kahvila Helsinki Töölö Cafe Tin Tin Tango

Kahvila Helsinki Töölö Cafe Tin Tin Tango


2. Mitä siellä syödään?
Aamiaisannoksia saa koko päivän. Olen myös nähnyt, kuinka niitä myös tilataan kellonajasta riippumatta. Yleensä paikoissa, joissa listalla on kaikkea mahdollista, mikään ei ole hirveän hyvää. Tin Tin Tangossa ei tunnu tältä, vaikka listalla on aamiaisten lisäksi täytettyjä leipiä, toasteja, keittolounas, salaatteja ja tuulahduksena nykytrendeistä myös smoothieta ja raakakakkuja.

Kahvila Helsinki Töölö Cafe Tin Tin Tango


3. Mikä jäi mieleen?
Ylivoimaisesti parasta, mitä olen paikassa nauttinut, on omena-manteli-raakakakku. Liian usein kahviloiden raakakakut ovat suklaatyyppisiä ja/tai äärettömän imeliä. Tuo ei ollut kumpaakaan, sillä omenapalat mantelimassassa toimivat niin hyvin, että tekee mieli kokeilla kotona ja syödä toistekin. Keittolounaalla voi valita keiton kylkeen joko yhden kolmesta toastista tai salaatin. Salaatti on yhtä iso kuin keitto, joka viimeksi käydessäni oli savuporo-mustajuuri. Pororouhepalaset ovat yksittäisiä sattumia ainakin minun annoksessani, eikä sakeammaksi tehty keitto olisi ollut huono juttu. Maku sinänsä on hyvä, ja mukavaa vaihtelua ainaiseen savuporo-juusto-keittoon. Lounaan kanssa nauttimani vihersmoothie sen sijaan oli virhe. Maku on outo ja koostumus liian mehumainen minun makuuni. Täytetyt leivät ja toastit ovat paitsi maukkaita, myös täytteeltään runsaita.


Kahvila Helsinki Töölö Cafe Tin Tin Tango

4. Onko siellä tunnelmaa?
Niin, onko? Sanoisin, että on. Mistä se tunnelma sitten syntyy? On kaikenikäistä porukkaa. Tin Tin Tangossa musiikki soi (silloin, kun soi) sen verran vaimeana, että keskustelu onnistuu vaivattomasti pöytäseuralaisen kanssa. Toisaalta se soi niin, ettei ahtaudesta huolimatta kaikkien pöytien keskustelut kuulu kaikille. On rauhaa. Henkilökunta on asiallisen ystävällistä. Ei siellä hiljaisinakaan aikoina poistuessa perään huudella ”kiitos ja tervetuloa uudestaan”, mutta perusasiat sujuvat.

Paikan erikoisuus on myös pesula, jota en ole testannut, mutta joka jo kuulostaa suomalaisessa paikassa hauskalta. Tin Tin Tango on vakiopaikkani, jos Töölön suunnalla majoitun, mutta en välttämättä muuten sinne asiakseni suuntaisi. Mutta poikkeamatta ei kannata ohi kulkea!

Kahvila Helsinki Töölö Cafe Tin Tin Tango

Kommentit

Katso myös