Hostel Cafe Koti – virkistävä vaihtoehto Rovaniemen majoitustarjontaanHostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi


Tunnustan, en ole hostelli-ihminen. Olen majoittunut riittävästi hostelleissa pystyäkseni sanomaan, etten enää halua hostelliin yleensä huokeasta hinnasta huolimatta. Rovaniemen majoitustarjonnasta olen testannut Santasportin, Chalet Rovaniemen, Arctic Light Hotellin, Scandicin, City Hotellin ja Rudolfin. Nyt päätin tiimimme työmatkalle testata joulukuussa avatun Hostel Cafe Kodin, josta kirjoitteli myös Pää Pilvissä -blogin Maarit. Toinen syy oli hinta, sillä Rovaniemen majoituskohteet tuppaavat usein arkipäivinä varsinkin olemaan hinnoissaan. Varasin siis kahden hengen huoneen.  

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi


Jo sisäänkirjautuminen tuntui, kun olisin tullut kauan odottaneen ja saapumisestamme ilahtuneen sukulaisen luo. Rennosti ja nopeasti huone oli maksettu, avaimet Torvinen-huoneeseemme annettu ja parkkihalliin pysäköinti ratkaistu. Sama kotoisan ystävällinen ja iloinen palvelu jatkui koko visiittimme ajan. Se oli myös syy, että jäin pitämään toimistoiltapäivää samaiseen paikkaan, sillä ilmapiiri kahvilassa oli miellyttävä. Rauhallinen, mutta kotoisa ja useammalla kielellä soljuneen puheensorinan täyttämä. Kaikesta aistii, että henkilökunta viihtyi hommissaan, niin mutkatonta kaikki oli.  

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi


Olen lähtökohtaisesti siistin, selkeän ja hillityn sisustuksen ystävä. Hostel Cafe Koti tarjosi kaikkea sitä sekä ihanana väripilkkuna räsymaton huoneen lattialla harmaan, mustan ja valkoisen vastapainoksi. Huoneemme ikkunanäkymä ei tarjonnut Rovaniemen kauneinta maisemaa, sillä ikkunasta näkyi viereisen talon katto ja Valtakatu, mutta keskustasijainnilla harvoin kaunista maisemaa varsinaisesti tarjolla on.

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi

Huoneessa ei ollut televisiota, mutta huoneestamme muutaman metrin päässä oli tilava ja kotoisaksi tehty oleskelutila, jossa televisiotakin olisi voinut katsella. Sängyt olivat hyvät ja kylpyhuone kompakti ja siisti. Huoneen hintaan kuulunut aamupala oli ehkä positiivisin yllätys. Katutason kahvila (jossa siis respakin oli) oli toki heti minun makuun vaaleasta sisustuksestaan, rennosta taustamusiikista ja ikkunatason tyynyröykkiöistä johtuen, mutta aamupala oli minun makuun myös tarjoiluiltaan. Puuro oli näin kriittisenkin puuronystävän makuun erinomaista, kahvi hyvää, itsetehty leipä juuri niin hyvää kuin itsetehdyltä leivältä voi odottaa, itsetehty cranola erinomaista ja valikoima näennäisestä suppeudestaan huolimatta riittävää minun aamiaiselleni. Sanomalehden sijaan lueskelin Mondoa, mikä sekin jotenkin sopi kokonaisuuteen.

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi


Tuliko minusta nyt sitten hostelli-ihminen? Ei varmaan perinteisessä mielessä, mutta sen verran hyvin täällä viihdyin, että alkoi jo harmittaa, että seuraavalle Rovaniemen-reissulleni on toinen majapaikka varattuna…Saisikohan sen vielä kuluitta peruttua, jos sittenkin tulisi Kotiin taas?

Hostel Cafe Koti Majoitus Rovaniemi

Hostel Cafe Koti Majoitus RovaniemiKommentit

 1. Ihana! Yhä enemmän tekee tuonne mieli.

  Tapasin yrittäjät messuilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...viime vuonna ja fiilis oli todella kotoinen!

   Poista
  2. Joo, ajattelinkin IG-keskustelujemme pohjalta sinuakin tuolla :) Oli kyllä kotoisa paikka! Menen varmasti uudestaan. Harmitti kyllä, kun piti toimisto pistää kiinni ja lähteä kentälle :)

   Poista
 2. Aika kova mesta Suomen niin niukkaan hostellitarjontaan! Minulla taisi tulla yllättävästi tarve käydä Rovaniemellä! Suomessa on monta hyvää kaupunkihostellia, mutta kussakin on ollut puutteita. Hostelli, joka kokonaisuutena olisi hyvä, puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen miettinyt! Aiemmat Suomen hostellikokemukset ovat olleet hinta-laatu ja muultakin suhteeltaan muuta kuin tämä. Kannattaa käydä testaamassa :)

   Poista
 3. Eihän tämä voi edes olla hostelli, tämä on sellaiseksi liian ihana ja kodikas! Mun tekisi mieli mennä Rovaniemelle ihan vaan yöpymään ja oleskelemaan tänne :) Aamiainenkin on minun makuun, sillä ei se määrä, vaan laatu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minä mietin! Mulla tosiaan tuli kiire lentokenttäbussiin, ku unohduin tuonne istuskelemaan teen ja leivän äärelle ja seurailemaan menoa :) Ja nimenomaan, kuinka monta hotellia onkaan sellaisia, jotka määrällä pätevät, mutta laatu on sitten sivuseikka. Tuolla kaikki aamiaisen tuotteetkin oli viimeisen päälle laatua. Pidin kovasti ja menen uudestaan varmasti! Kiitos, Terhi!

   Poista
 4. Onpas miellyttävän ja freshin näköistä! Pitäisi varmasti itse kokeilla, en nimittäin myöskään ole mikään Hostelli-ihminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan minuakin nauratti omat ennakkoluulot hostelli-"luokituksen" takia. Tuo oli kyllä ihan jotain muuta kuin aiemmat hostellikokemukseni :D Käy testaamassa sinäkin :)

   Poista
 5. Tuo ei kyllä näyttänyt tippaakaan perinteiseltä hostellilta :D Ihan hotelliksi kuvien perusteella olisin luullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama :) Ankeampia hotelleja olen nähnyt montakin, tuo oli tyylillä sisustettu ja laitettu :) Kiitos, Sandra :)

   Poista
 6. Näyttää ja kuulostaa kyllä oikein kivalta paikalta. Kai tieni vielä joskus Lappiin vie. Mä matkustan usein yksin, joten hostellit ovat kyllä tuttuja. On jotenkin vaikeaa olla hotellihuoneissa yksin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös