Kotiseudun helmiä: helppoa luonto- ja maisemafiilistelyä Nuasjärven maisemissaVuokatti Nuasjärvi talvella


Vuokatissa luonto on lähellä, ja siitä pääsee nauttimaan helposti. Itse viihdyn ympäri vuoden Vaarojen poluilla ja maisemissa, mutta ihan yhtä rakkaat fiilistelypaikat löytyvät Nuasjärven Jäätiönlahden ja Jäätiönlammen maisemista. Minulle ne rannat ja metsät ovat lähiluontoa, josta nautin kaikkina vuodenaikoina.

Tässä pari helppoa suosikkia kaikenikäisille ja -kuntoisille maisema- ja luontoelämyksiin Vuokatissa, joihin myös pääsee kaikista majoituskohteista kätevästi:

Vuokatti Nuasjärvi talvella aurinkolatu

Jäätiönlahti Nuasjärvi


Aurinkolatu & Katinkullan rantalenkki

Hiihdä viisi tai kymmenen kilometriä Aurinkolatua tai haluamasi pätkä. Nuasjärven rantoja niemien ympäri Katinkullan alueilla koluava Aurinkolatu on kevättalvella hiihtonautiskelijan helmi, jossa kuitenkaan ikinä ei ole ruuhkaa haitaksi asti. Kaksisuuntaisella reitillä jokainen voi nauttia juuri siihen tahtiin kuin haluaa. Mäkiä on maaosuuksillakin vähän, ja ne ovat lyhyitä. Reitti sopii siis myös niille, jotka hiihtämiseen vasta tutustuvat. Jäällä on tilaa myös moottorikelkkailla sekä lenkkeillä jalkaisin, myös koirien kanssa. Aurinkoladulta voi piipahtaa myös Huuskolan Tilalla  jäätelö- ja juustoherkkujen äärellä kahvin lomassa. 

Jäätiönlahti Nuasjärvi

Jäätiönlahti Nuasjärvi


Vaaramaisemasta ja usein auringosta nauttien ulkoilu on ilo. Aurinkoladun kesäinen versio suppeampana rantatie/jalkakäytävälenkkinä Katinkullan alueella tarjoaa vaaramaisemien ihastelua Jäätiönlahden rannalla. Reitillä on myös uimapaikka koirille. 

Jäätiönlampi Vuokatti

  
Jäätiönlampi

Jäätiönlammen ympäri ei ole suoraa reittiä, mutta jäätiönlammen ja Vuokatin koulun/Käpykujan väliin jäävä metsäkaistale on täynnä polkuja ja monenlaista maastonmuotoa. Siellä olemme leasingdogini kanssa eräjormailleet myös talvisin luonnosta nauttimassa, sillä osa poluista on usein tallattu hyvään eräjormailukuntoon hyvälumisenakin aikana. Siellä voi retkihenkisen tallustelun lisäksi marjastaa. Jäätiönlammen poukamasta löytyy myös lähde, jossa pulppuaa raikas vesi. Lisäksi rannalla on nykyään laavu, jossa voi vaikkapa paistaa retkimakkarat tai pitää muuten evästaukoa. 

Luonto on Vuokatissa niin lähellä, että siitä ehtii nauttia kiireisinäkin päivinä.

Eräjormailu <3

Jäätiönlampi Vuokatti


Kommentit

Katso myös