Muonion hämmentävä ravintolatarjonta – 3 vinkkiä


Äkkiseltään ei uskoisi, että luonto- ja liikuntamatkailuturismista huolimatta Lapin luoteisosassa sijaitseva Muonio tarjoaisi kovinkaan paljon elämyksiä ravintoloiden ja kahviloiden saralla. Kunnassa on kuitenkin vain 2500 asukasta.

Olen ollut Muoniossa tai tarkemmin enimmäkseen Olostunturin hiihtokeskuksessa vuosien varrella useita kertoja, enimmäkseen marraskuussa, kahdesti myös Lapponia-hiihdon aikaan huhtikuussa. Kevät-talvella paikka on erityisesti maastohiihdon ystävän paratiisi, sillä viimeisen päälle hoidettua latuverkostoa riittää kaikille tarpeeksi. Tänäkin vuonna tuli todettua, että sitä saa myös koluta rauhassa, eikä yöelämä häiritse yöunia. (Olos-päivien jälkeen kontrasti pääsiäishulinaiseen Leviin oli melkoinen). Äskettäin oikein havahduin miettimään, miten monipuolisia vaihtoehtoja tarjolla onkaan!

Syömisen suhteen kolme erilaista elämystä:

1. Takka Ravintola 
Lapland Hotelsin ravintoloista se parempi. Parhaita hotelliravintoloita ylipäätään mitä olen kokenut. Poron grillatulle sisäpaistille iso suositus (lisukkeet ja kastike valitaan itse), samoin Lapin makupalat -alkupalavalikoimalle. Leipävalikoima tulee pöytään veloituksetta alkupalaksi, keittiön tervehdyksenä tällä kertaa tattikeittoa. Hyvä viinilista, ystävällinen palvelu ja isoista ikkunoista komeat näköalat.


2. Swiss Cafe Muonio 

Kappale Sveitsiä Lapin perukoilla. Istuisin täällä vaikka vain kuuntelemassa iloisesti soljuvaa sveitsinsaksaa. Kahvilasta saa Sveitsistä tuttuja juttuja Rivellaa myöten. Tällä kertaa syömäni poropiirakka on sopivan juustoinen ja puolukka-sitruuna-muffinssi sopivan maukas, eikä cappucinossakaan ole valittamista. Siinä missä tarjonta ja iloinen palvelu ovat sveitsiläisyyttä parhaimmillaan, on talo sisustukseltaan suomalainen monitoimitalo. Kahvilan pääkondiittorin valokuvia on esillä kahvilassa, samoin tilassa on galleria ja matkamuistomyymälä. Iso plussa paikalle siitä, että se on auki 364 päivänä vuodessa. 
3. KammariPääsee listalle, vaikka viimeisimmällä kerralla meni moni asia palvelussa pieleen: tarjoilija arpoi vastausta täysin normaaliin kysymykseen, mitä ”marjoja kinuskikastikkeella” -annos sisältää. ”No semmoisia punaisia marjoja” ei ollut hirveän pätevä vastaus. Varsinkaan, kun annoksessa oli lähes enemmän sinisiä marjoja. Lisäksi annoksessa oli kermaakasa, josta ei ollut mitään mainintaa listalla. Saihan sen pois, mutta silti jäi huono maku. Listoilla ei muutenkaan ole kerrottu mikä on laktoositonta, mikä vähälaktoosista jne. Luulisi olevan helppoa nykyään. Paikassa on pirttitunnelmaa, joten toivoa sopii, että huono palvelu (josta huomauttaessani vastaus ”minä en ole täällä kovin usein” jotenkin kruunasi tilanteen) oli satunnainen lipsahdus. Pizza poro-leipäjuusto-lakkahillo oli toimiva, ja ruokalistan tarjontaa kehuu moni. Kannattaa testata itse 😉
Oletko käynyt jossain noista? Mitäs tykkäsit?

Kommentit

Katso myös