Kaksi vegeherkutteluvinkkiä Müncheniin: Türkenstrassen helmet Katzentempel ja Gratitude
Baijeri tunnetaan tuhdista lihapainotteisesta syötävästään, mutta Münchenissä on myös hyviä vegeravintolavaihtoehtoja. Kaksi hyväksi havaitsemaani löytyvät Türkenstrasselta: Gratitude ja Saksan ensimmäinen kissakahvila Cafe Katzentempel.Gratitudessa olen syönyt kerran illallista, ja tuolloin paikka oli täynnä. Varasin varmuuden vuoksi pöydän lounaallekin, mutta nyt oli ainakin varhaislounaalla väljempää. Lounaslista on kirjoitettu isolle liitutaululle, jota henkilökunta liikuttelee ravintolassa ympäriinsä riippuen siitä, missä lounasta valitseva pöytä kulloinkin on. Otan alkupalaksi falafelin hummuksella ja pääruoaksi tomaatti-sellerikeiton isokokoisena päärynämehun ja kivennäisveden juomasekoituksen kera. Keiton kera tulee vielä leipää, joten sinänsä kevyen lounaan syömisessä on lopulta kova työ. Kaikki ovat hyviä. Epämiellyttävä yllätys tulee lopuksi, kun korttimaksu ei alle 20 euron ostokselle kävisi. Tarjoilija väittää, että siitä on maininta ulkona, muttei kyllä osu silmään sitä asiakseen etsiessänikään. Saan lopulta lounaan maksettua kuitenkin.


Katzentempel on jälleen yksi paikka, jossa tuntuu kuin menisi kaverille kylään. Tässä tapauksessa kaverilla on kuusi kissaa, joista yksi tulee heti tekemään tuttavuutta ja palaa vielä visiittini aikana toisenkin kerran silitettäväksi. Muut viisi ovat eri puolella kahvilaa omissa oloissaan. Kissakahvilassa nautin keittolounaan, joka tällä kertaa on tomaatti-maapähkinäkeitto. Sen voi valita joko leivällä (4,90e) tai bruschettalla (6,90e). Otan juomaksi pienen marjasmoothien ja kahvin. Missään ei ole moitteen sijaa. Paikka on ilmeisen suosittu, sillä vaikka olin jo oven takana odottamassa sen avautumista klo 11, oli vajaata tuntia myöhemmin jo useammassa pöydässä asiakkaita. Paikassa käy vain käteinen, minkä onneksi olin Graditudesta viisastuneena tarkistanut jo etukäteen.

Molempia voin suositella ja molempiin menisin kyllä uudestaankin. Ehkä yleinen ilmapiiri ja palvelu oli enemmän minun makuun Katzentempelissä, jossa tosin vierustoverille lykättiin kissa niskaan pyytämättä ja yllättäen. Siitä olisin itse ehkä joutunut kieltäytymään, nyt vierustoverin hämmästyneelle ilmeelle saattoi vain nauraa…


Oletko testannut jomman kumman? Tai onko muita vegeravintola/kahvilavinkkejä Müncheniin?

Lisää paikkojen omilta sivuilta:
Cafe Katzentempel: http://katzentempel.de/
Gratitude: http://www.gratitude-restaurant.de/

Kommentit

  1. Kiitos näistä! Laitan mieleen kun kesäkuussa vietän pari päivää Munchenissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös