Kotiseudun helmet: Teehuone Tsaikka




Monta kertaa menin tästäkin ohi ennen kuin eräänä kauniina maanantaina astuin sisälle. Olin kuullut paikasta hyvää, mutta kadulle se ei varsinaisesti kovin kutsuvalta näyttänyt ja toisaalta aina päädyin kantapaikkaani Pekka Heikkiselle. No, nyt annoin Teehuone Tsaikalle mahdollisuuden. 

Kun astuu sisälle, tajuaa hetkessä, miksi paikan nimi on teehuone. Teetä on valikoimana enemmän kuin muita yhteensä. Sisustus on pelkistetty, mutta kuitenkin melko kotoisa. Halusin ottaa lounaskeiton, mutta haukikeitto ei houkuttele. Tiskin takana palvelu on aktiivista, muttei painostavaa. Ystävällistä ja asiallista toki. Tuntuu vähän väärältä tulla teehuoneeseen juomaan kahvia, mutta otan silti poropiirakan kanssa kahvin sekä jälkiruoaksi kaksi tryffeliä, joista makuina valitsen tyrnin ja vadelma-mascarponen – molemmat valkosuklaisia. Niiden rivistö vitriinissä on niin kaunis, että olisin syönyt useammankin. Nämä sopivan pienet ja sopivan makeat herkut tulevat Gustavsin suklaatehtaalta Latviasta.







Poropiirakka on hyvä, samoin tryffelit. Kahvi on keskinkertaista, olisi sittenkin pitänyt ottaa sitä teetä. Paikkaan tulee koko ajan ihmisiä, joille henkilökunta esittelee innokkaasti teevalikoimaa. Tunnelma on rauhallinen, kuten Kajaanissa usein (hehheh). Haluaisin sanoa, että ikkunoista avautuu kaunis näkymä, mutta se on vähän liiottelua. Katselen vastakkaisen Musti & Mirri -liikkeen kylttejä ja kadulla harvakseltaan soljuvaa liikennettä.







Tuliko Tsaikasta nyt uusi kantikseni Kajaanissa? Ei, mutta hyvä vaihtoehto Pekka Heikkiselle, sillä molemmilla on omat vahvuutensa. Jotain Kajaanin ylipäätään viime vuosina parantuneesta kahvilaskenestä kertoo, että listallani on jo toinenkin tämä-pitää-pian-testata -kahvila naapurikaupungissa: kesäkahvila Kahvila Kontti. 


Teehuone Tsaikka -visiitillä extrabonus oli sekin, että kävin ensimmäisen kerran ottamassa kuvan Kajaaninjoen rannalla. Rasti seinään, siltäkin osalta. Oli muuten kaunis aamupäivä.


Kommentit

 1. Paikalla on ainakin ihana nimi! jäin kaipaamaan teekuvia, nyt sinun täytyy mennä takaisin niitä ottamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos Katja :) Niinpä, tuntui vähän syylliseltä juoda teehuoneessa keskinkertaista kahvia, kun pöydät notkui teevalikoimia :D

   Poista
 2. Kuulostaa ihan minun paikaltani, teetä ja kalakeittoa. Mitähän muuta siellä Kajaanissa on, ihan ei vielä ehkä teehuoneen takia kannata täältä asti lähteä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Terhi :) Niin, mitähän muuta Kajaanissa on. Sitä pitikin vähän miettiä, kun ei tule tuolta 35km päästä niin usein käytyä ;-) Linnan rauniot, jokiseutu, vaaramaisemaa...ja lyhyt matka Vuokatin luontoon :)

   Poista
 3. Tsaikka on mun suosikkipaikkoja jossa tulee käytyä tasasen epäsäännöllisesti. Lounaskeitot on maukkaita! Olen koittanut myös tähdätä joogabrunsseille mutta niihin ei ole vielä aikataulut natsannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos asuisin Kajaanissa, varmaan kävisin samoin säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Heikkisen ja Murusen ohella ;-) Oisin ottanut keiton, mutta haukikeitto ei maistu. Joogabrunssi, olispa hauskaa. Täytyykin tutkia Tsaikan ohjelmaa muutenkin jatkossa!

   Poista

Lähetä kommentti

Katso myös