Päiväretki Gironasta: järven ympäri kävely Banyolesissa, vanhan kaupungin hurmaa Besalússa
Jos tykkäät historiallisista mestoista, tsekkaa Besalú. Näin vinkkasi kollega, ja kun kohteen lausuminen herätti ihastunutta huokailua myös hotellimme vastaanotossa työskentelijällä, tutustutaan lähiympäristöön -retkikohteemme oli selvillä.


Päätimme piipahtaa myös samaan suuntaan sijoittuvassa Banyolesissa, jonka järveä ympäristöineen oli kehuttu. Itse kylä ei vastaanottovirkailijaltamme kehuja saanut, mutta järven ympäri menevää lenkkiä hän suositteli. Sanoi siinä menevän ”muutaman tunnin”, mikä tuntui 8 kilometrille vähän ylimitoitetulta.

  
Banyolesiin on puolen tunnin automatka, Besalú on puolestaan siitä vartin automatkan päässä. Molemmat ovat tavoitettavissa myös bussilla. Pyhäpäivänä aikataulut eivät natsanneet meidän toiveisiimme, joten päätimme ottaa taksin Banyolesiin ja jatkaa sieltä bussimatkailua loppuretken. Hotelli tilasi sopimushintaisen (35 euroa) taksin, mikä oli hyvä vaihtoehto.


Järvi oli fiilistelyineen ja sivupistoineen kierretty reilussa 1,5 tunnissa. Järven rannalla nautimme yhden kahvilan terassilla vielä kahvit ja croissantit ennen pientä kierrosta Banyolesin kylän vanhassa osassa. 

  
Bussipysäkillä oli vaikea tietää, kumpi suunta vie Gironaan päin ja kumpi Besalúun, ja olimmekin väärällä puolella. Onneksemme bussi pysähtyi toisen puolen pysäkille ja ehdimme kyytiin.

Besalússa kävelykierroksemme keskiaikaisen kaupungin kapeilla kaduilla oli yhtä ihastunutta huokailua. Kylän vieressä kulkevan Fluviá-joen ylittävä vanha romaaninen silta, joka tarjoaa hyvät maisemat kylään ja näyttää muualta katsottuna varsin vaikuttavalta. Juutalainen kylpylä jäi meiltä näkemättä, mutta muutenkin katujen varrelta löytyi ihasteltavaa (ja jälleen kerran hyvää gelatoa sekä maukasta mussutettavaa).

 
Päiväretkemme oli oikein onnistunut, sillä molemmat kohteet tarjosivat vastapainoa Gironassa kokemallemme. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme kollegan vinkeistä ottaneet myös Cadaquésin (jossa Dalilla oli ateljee) tai Figueresin (Dalin kotimuseo). Ne jäivät nyt odottamaan seuraavaa visiittiä.


Mitä muuta Gironan lähellä suosittelisit? Tai et suosittelisi?


Kommentit

 1. Me yhdistimme vuosia sitten Gironan Ranskan reissuun. Eli Kävimme Montpellierissä, Toulousessa ja Carcassonessa sekä tietenkin Andorrassa. Kiva reissu, mutta vaatii vuokra-auton.

  VastaaPoista
 2. Olen pyörinyt alueella, esim. Figueresissa, mutta itse Girona on aina pitänyt jättää aikataulusyistä väliin. Pidän alueen karuista maalaismaisemista.
  ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
 3. Ois kyllä ihan mun kuulonen mesta/mestat. Tykkään historiallisista kohteista ja nää oli kyllä mielenkiintosen kuulosia paikkoja!!
  Noi vanhan kaupungin kadut ja sillat (Y)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös