Rukan ruokapaikkasuosikkini Hanki Baari ja muita fiiliksiä marraskuun reissuiltaMarraskuu on usein tiennyt minulle Ruka Nordicia, niin tänäkin vuonna. Tänä vuonna poikkeuksellista oli, että työ vei Rukalle jo pari viikkoa ennen tuota yhdistetyn maajoukkueen leirille. 

Poikkeuksellista oli myös, että mökin tai muun Ruka-majoituksen sijaan majoituin Kuusamossa ja itse tapahtuma jäi muiden töiden osalta ennakkoinfopäivien jälkeen yhteen kisapäivään. 

Maaliskuussa, kun palaan Rukalle, maisema on hyvin toisen näköinen ja valoa hyvin paljon enemmän, mutta ei nyt takerruta siihen pimeyteen ja vikistä sitä, kuinka väsyttävää se on (onhan se).
Mitä jäi käteen?


Lista ei ole pitkä, mutta se on laadukas. Listalta voi huoletta ottaa minkä tahansa, ja aina maistuu. Nälkä ei jää koskaan. Kahvi on erinomaista, samoin pullat ja munkit. Viimeisimmällä reissulla testatussa glögissä oli kaikki tasapainossa ja maku kohdillaan. Hyvään ruokaan yhdistyy leppoisa tunnelma ja rento sisustus. Hirvipullat on klassikko, Nie Goreng oli uusi suosikkini. Huono puoli on, että keittiö menee kiinni 19.30. Kovin myöhäiselle dinnerille Hankibaariin ei siis pääse. Pieni miinus myös siitä, että kun kerran pyrin kahville Hankibaariin 10.53 – ovea raotti mies höyryävää kahvia kuppi täynnä ja vastasi, että avataan vasta klo 11. Maksavan asiakkaan voisi Suomessakin kutsua edes sisälle odottamaan sen seitsemän minuuttia. Menin juomaan kahvini ja syömään leipäni muualla, muttei edes tuo sinänsä ärsyttävä episodi tuhonnut Hankibaari-fanitustani.

Kuusamon Sokos Hotellissa on vissiin tehty osaan jotain remonttia. Kulunuthan se isolta osin on, mutta siisti. Rauhallinenkin. Seinällä tuijottanut massiivinen metso ei välttämättä ollut kokonsa vuoksi miellyttävintä katseltavaa, mutta huonompiakin olen nähnyt. Pidin kyllä siitä, että luontoa oli tuotu käytäville ja seinille hotellin kautta linjan. Se jotenkin sopi kuvioon. Ravintolassa oli erittäin hyvä ruoka, vaikka aamupala oli kohtuullisen ankea (joinain aamuina puuronkeittokin normaalin maun mukaan suolaa laittamalla tuntui olevan liian hankalaa). Perusasiat sieltä sentään löytyi, samoin kuin ystävällistä henkilökuntaa.
3. Pimeydestä viis, talvi on kaunis

Lumiset puut. Niitä minä voisin tuijottaa tuntikausia. Ihan sama minkäväristä taivasta niiden taustalla 
on. Oli se sitten pelkkää pimeyttä, kuten Rukalle Ruka Nordiciin saapuessani oli. 
4. Liukuportaat stadionalueelta ylös

Oi sitä aikaa, kun niitä ei vielä ollut. Rukalla saa töissä ollessaan kävellä aika lailla, sillä pressikeskus sijaitsee Rukahovin kongressikeskuksessa. Liukuportaat tekivät siitä hieman inhimillisempää. Plussat seinätaiteesta ja kannustavista tekstimaalauksista.


Mitä olisi Rukalla ja Kuusamossa marraskuussa, jos Ruka Nordicia ei olisi? Niin. Sitä pimeyttä? Ei tarvitsee montaa Ski Bus -matkaa Kuusamo-Ruka-välillä tehdä, kun tajuaa kyytiin nousevista eri-ikäisistä ihmisistä, mikä merkitys tapahtumalla on. Se tuo ihmisille intoa, yhteistä puhuttavaa ja jotain mitä odottaa. Sitä on kiva seurata. 

Maaliskuussa Rukalla on toiveissa päästä sekä hiihtämään että lumikenkäilemään – sekä syödä Hankibaarissa useammankin kerran!
Kommentit

 1. Hassua, minusta Lapissa on tällä hetkellä oikein valoisaa, vaikka taivas olisikin pilvessä koko päivän. Kun vertaa maisemaa pimeään ja märkään Helsinkiin, hankien heijastaman valon määrä on moninkertainen. :) Palasimme itse juuri Pyhältä, matkustamme sinne joka marraskuu juuri siksi, ettei siellä silloin tapahdu mitään. Ihanan hiljaista ja rauhallista. Tammikuun lopussa on vuorossa Ruka, saapa nähdä mikä siellä on meininki ennen varsinaisen sesongin alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Joo, se on totta, että lumi valaisee ihan älyttömästi. Asun Vuokatissa, joten tosiaan totun tuohon :) Marraskuinen Ruka on kyllä aina aika pimeä lumesta huolimatta, vaikka kyllä sen muutaman tunnin valoisan hetken maisemaa katselee ihan ilokseen :) Mä viihdyin kans Levillä viime vuonna juuri siksi, ettei siellä ollut silloin härdelliä, eli ymmärrän hyvin! Mukavaa Rukaa teille tammikuussa :)

   Poista
 2. Itsellä Ruka on "Lapin" ykköspaikka ja siellä olenkin käynyt usein. Pari Rukaan ja Kuusamoon liittyvää postaustakin on tässä työn alla, niin on aona mukava lukea toisten fiiliksiä Rukalta. Ja saahan siinä samalla vinkkejä tuleville matkoille!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös