Hotellivinkkejä Hollantiin – budjettivalinnat tuurilla kohdilleen
Joskus hotellivalinnat osuvat tuurilla enemmän kuin kohdilleen, vaikka budjetti olisi tiukilla ja päätöstä tekiessäkin mietityttäisi. Amsterdamissa ja Nijmegenissä halusin säästää majoituksessa, mutta halusin silti majoituksen hyvällä sijainnilla ja kunnon aamupalalla. Näitä molempia tuurivalintojani voin suositella sijainnin, siisteyden, palvelun ja aamupalan osalta.

Amsterdam: Apple Inn Hotel 

Hotellin sijainti oli rauhallisella kadulla, mutta silti siitä ei ollut kovin pitkä matka juuri minnekkään (kävelin 10min esimerkiksi Van Goghin museoon). Huone (71,55 e/vrk) oli pelkistetty, mutta toimiva. Plussaa siitä, ettei siellä ollut kokolattiamattoa. Tilaa ei hirveästi ollut, mutta eipä tuo yhden yön oleskelussa haitannutkaan.


 
Hotelliin oli helppo mennä: bussi 397 (6 euron lipun sai bussista korttimaksulla) tuli lentokentältä noin 400 metrin päähän, suunnilleen sama matka oli lähimmälle ratikkapysäkille, jolla pääsi näppärästi muun muassa moniin museoihin ja päärautatieasemalle. Mennessäni respassa oli erään ryhmän kanssa niin sanotusti tilanne päällä, mutta jämäkästi, ystävällisesti ja nopeasti työntekijä sai asiat hoidettua. Palvelu oli ystävällistä. 
 
Aamupala sisältyi huoneen hintaan ja oli valikoimaltaan riittävän monipuolinen. Erityisplussa isoista ja erinomaisen maistuvista croissanteista. Toinen erityisplussa joka pöytään laitetuista tulppaaneista.

Nijmegen: Hotel Prikkels
 
Hotelli sijaitsi noin 10 minuutin kävelyn päässä rautatieasemalta keskusta-alueella, mutta kuitenkin rauhallisella paikalla. Aikoihin missään hotellissa ei ole huolehdittu niin paljon kuin tässä huolehdittiin. Ystävällisyys ja avuliaisuus ei kuitenkaan tuntunut liialliselta tai päälle liimatulta, vaan aidolta. Huoneeni sijaitsi kaksien kapeiden ja jyrkkien portaiden päässä ylimmässä kerroksessa, huoneen ovelta oli vielä muutama porras varsinaiseen huoneeseen. Rasittavinta hotellissa olivat portaat, mutta niihin Hollannissa tottuu. Ei mitään polvivaivaisen unelmapuuhaa yrittää asetella askeliaan niin, että selviää järkevästi alas ja ylös.


Huoneestani oli sisäpihalle avautuva parveke (jossa oli kokoa sen verran, että siellä oli kunnon pöytä tuoleineen. Varmasti kiva kesällä) ja kadulle avautuvat ikkunat. Huoneen sisustus oli paikallisilta yrittäjiltä (tai oikeastaan huone oli heidän sisustamansa), ja jos vastaavia haluaisi kotiin, hinnasto löytyi seinältä. Pidin yhteisöllisyys-ajattelusta ja sisustuksestakin.

 

Perushintaan (58,50 e/yö) ei kuulunut aamiainen, mutta otin sen erikseen (7,50 euroa/aamiainen). Aamuvirkuille tai muuten varhain lähteville kello 9 alkava aamiainen voi olla haastava, mutta koska minulla ei varsinaisesti ollut myöskään kiire mihinkään, jaksoin hyvin odotella. Aamiainen tuotiin tarjottimella pöytään. Sitä ennen oli kysytty allergiat ja muut toiveet/rajoitteet. Pidin annoksestakin kovasti, enkä olisi jaksanut syödä yhtään enempää.


Molemmissa oli hinta-laatu-suhde oikein hyvin kohdillaan ja ystävällinen palvelu kaupan päälle. 
Onko sinulla kokemusta jommasta kummasta näistä tai muita hotellivinkkejä kyseisiin kaupunkeihin?

 

Kommentit

 1. Hyvät hotellivinkit tulevat aina tarpeeseen! Aikanaan Amsterdamissa meille kävi niin, että koko kaupunki oli täyteen buukattu ja jouduimme kolmen hengen seurueella huoneeseen, joka maksoi maltaita, ja johon lisävuoteen kanssa ei jäänyt yhtään lattiatilaa. Yksi yö onneksi meni missä tahansa ja olihan se omanlaisensa kokemus. :D

  VastaaPoista
 2. Nyt on osunut hotellivalinnat kohdalleen! Hollannissa ja etenkin Amsterdamissa on mielestäni melko kalliit hotellit, joten hyville vinkeille on aina käyttöä :) Viimeksi oltiin yötä aivan Bijlmer Arenan lähellä, sillä koko keskusta oli aivan tupaten täynnä eikä edes Airbnb:tä saanut järkevään hintaan. Onneksi Arenalta tulee nopeasti pyörällä ja julkisilla keskustaan.

  VastaaPoista
 3. Nijmegenin hotelli näyttää kotoisalta ja mukavalta!

  VastaaPoista
 4. Laitan tuon Amsterdamin vinkin korvan taakse! Nimittäin olen siellä viisi kertaa käynyt ja yhtä monta kertaa hinta vs. laatu on ollut miinuksella. Maailman vaikein kaupunki löytää hinta/laatu suhteelta hyvä hotelli - ainakin siis omien kokemusteni mukaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös