Päiväkävely Porvoossa – Cafe Cabriole, Cafe Postres ja Brunberg pitävät ihmisen tyytyväisenä

Mitä Porvoossa ehtii, kun aikaa on viisi tuntia ennen lentokentälle lähtöä? No, ainakin herkutella itsensä täyteen, fiilistellä kaupungin katuja eestaas, kiivetä Linnamäelle kuvittelemaan linnan historiaa ja shoppailla Brunbergiltä tuliaiset matkaan.
Cafe Cabriolen avautumista odotellessa ehdin kävellä Jokikatua rannassa lepääviä veneitä katsellen. Monenlaista paattia näkyy. Cafe Cabriolessa nappaan aamiaisen, johon valitaan sämpylään täytteet monipuolisesta valikoimasta. Kalkkuna osoittautuu hyväksi valinnaksi. Aamiaiseen kuuluu lisäksi kahvia kuulemma niin paljon kuin juoda jaksaa, hedelmälautanen ja paikan päällä puristettua tuoremehua. Kahvia lukuun ottamatta kaikki tuodaan pöytään. Erinomaisen maistuvan kokonaisuuden hinta on 15,70.Jos olisin ollut liikkeellä myöhemmin, olisin varmasti nauttinut päivän ensimmäisen jäätelöpalloni paikan itsetekemistä jäätelöistä, joista tarjolla oli mustikkaa, vaniljaa ja suklaata. Ihailtavaa riitti myös vitriineissä, joista toinen oli täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisi kakkuja, toisessa oli macaronseja ja muuta pienempää. Nam. Tila muutenkin oli sellainen, että kun pöydän vierestä löytyi vielä sähköpistokekin, voisin hyvin pitää etätoimistopäivää – paikasta nimittäin saa jäätelöiden lisäksi lounastakin. Ystävällinen palvelu kruunasi kokemuksen!Vanhan Porvoon katuja tallailin leppoisasti Linnamäelle, jossa on ollut 1200-luvun lopulla rakennettu puinen neliönmuotoinen linna. Opastekstien mukaan ”linna luultavammin purettiin ja hylättiin vuoden 1400 paikkeilla”, joten mäen laella historian kuvittelu on pitkälti mielikuvituksen varassa. Saan seurata useampaakin opasta, jotka lapsiryhmille kertovat tarinoita asianmukaisesti pukeutuneena. Näytti hauskalta, mutta ryhmä päästi kohteliaasti ohi pyytämättä leikkiin mukaan…


Cafe Postres on minulle vielä kaikin puolin uusi tuttavuus, sillä se on ollut olemassakin vasta reilun vuoden. Paikka kuvaa itseään ” Cafe Postres tuo michelintähdellä arvostetun helsinkiläisravintola Postresin hengen Vanhan Porvoon sydämeen. Sataprosenttinen artesaanikahvila myötäilee esikuvansa laatua ja esittelee ranskalaista leivontataitoa avoimessa tupakeittiössään.”

Lämmin kotiruokalounas ei lämpimänä päivänä maistu, mutta croissantin ja bretzelin yhdistelmänkaltaiseen leipään lämminsavulohitäytteen ja lisukkeiden kera taiteiltu leipä maistuu. Postresin omatekemää gelatoa on ilo syödä, sillä toisin kuin monet vastaavat, se on vähälaktoosista. Kirsikka- ja erityisesti persikkajäätelö ovat niin hyviä, etten osaa edes kuvailla minkäänkielisellä adjektiivilla. Suosittelen! Sorbettiakin normaalisti on, mutta se oli parhaillaan valmistumassa. Palvelu oli ystävällistä ja iloista sekä tunnelma leppoisa. Jäi tunne, että tämä paikka palveluineen ja tarjoiluineen olisi varmasti saanut minut hyvälle tuulelle, vaikka oisin astunut sisään umpisurkeassa säässä ärsyyntyneenä (nythän olin jo valmiiksi hyvällä tuulella, kun aurinkokin paistoi).

Olen Brunberg-addikti, joten shoppailu Porvoossa rajoittuu tälläkin kertaa Brunbergiin. Vanhassa kaupungissa sijaitsevaan myymälään (tehtaanmyymälä on erikseen) astuessani hyvä mieli tulee jo tilan täyttävästä tuoksusta. Puoti on pieni, mutta saisin silti siellä kulumaan vaikka kuinka paljon aikaa, siitäkin huolimatta, että herkut ovat hyvinkin tuttuja.Viisi tuntia meni äkkiä ja matka jatkui, mutta toisaalta Porvoo oli jälleen kerran juuri sopiva tällaiseen kaupunkihengailuun.

Ja taas kerran tuli mieleen, että pitäisi käydä useammin...
 Kommentit

 1. Helsingissä asuvalle Porvoo on lähellä, mutta jostakin syystä ei tuolla tule käytyä useammin. Täytyykin esittellä vinkkisi miehelleni, jos hän innostuisi kesäretkelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä se usein menee :) Kannattaa ainakin kerran kesässä piipahtaa!

   Poista
 2. Cabriolessa mekin käytiin kun Porvoossa poikettiin kevättalvella, kiva paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jane, minä olin jostain syystä ennen mennyt tuosta vain ohi, mutta nyt päätin poiketa. Oli kyllä kiva paikka ja menen varmasti uudestaan, kun sinne suunnalle osun :)

   Poista
 3. Viime keväänä viimeksi kävimme Porvoossa ja näistä niin Postresissa kuin Brunbergilla. Pitäisikin suunnitella taas retkeä kaupunkiin tällekin kesälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Mulla on muutama muu vastaava pikkukaupunki, joissa olisi kiva piipahtaa, mutta täytyy katsoa, miten tälle kesälle ehtii :)

   Poista
 4. Kiva lukea Cabriolesta kun en ole siellä ikinä käynyt mutta tilattiin sieltä pitopalvelu häihimme kesäksi - tehtiin valinta suositusten perusteella. Tänä viikonloppuna ollaan menossa kakkumaisteluun valkkaamaan hääkakku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, hauskaa! Kerrohan sitten, miten Cabriole onnistuu. Oli kyllä niin houkuttelevan näköisiä ja kuuloisia kakut siellä vitriinissä, että varmasti toimii pitopalvelunakin :)

   Poista
 5. Vau, kiitos tästä! Olen jo varmaan pari vuotta suunnitellut päiväretkeä Helsingistä Porvooseen, mutta vieläkään en ole saanut aikaiseksi. Selvästi kannattaisi. Ja aktiviteeteistahan nyt muutenkin kiinnostaa eniten juuri kahvilat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt sitten jonain kauniina tai vähän vähemmän kauniinakin päivänä toteutat suunnitelmasi :) Kyllä, mulle sopii tuollaiselle päivälle kans just tuollainen käppäily kahvilasta toiseen ;-)

   Poista
 6. No siis Porvoo <3 Mitä siitä voi sanoa? Sehan on niin yltiöidyllinen, että väliin niillä kujilla kuljeskellessa tulee ihan oikeasti mieleen epäilys siitä, että sitä kävelee vain jossain stilisoidussa, turisteja varten rakennetussa teemapuistossa - eihän joku paikka voi ihan oikeasti olla noin ihanan tunnelmallinen! Onneksi kuitenkin on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Niin puit sanoiksi kyllä ajatukseni, joita vanhassa Porvoossa tulee usein mieleen. Niinkuin kyllä siellä Marstrandissakin ;-)

   Poista

Lähetä kommentti