Kahvilakokemus Helsingissä: Cafe Kuppi&Muffini - kuppikakkuja ja rauhaa
Cafe Kuppi ja Muffini kahvila

Pienyrittäjänä tuen mielellään kahviloissakin pieniä ja omaleimaisia paikkoja, en isojen ketjujen tarkasti konseptoituja paikkoja. Löysin Kuppi ja Muffinin, kun etsin paikkaa, josta saisi hyvän valikoiman cupcakeja Helsingissä. Tarjolle tulleista vaihtoehdoista Kuppi ja Muffini tuntui silloin nettisivujensa perusteella sellaiselta, jossa kannattaisi käydä.
Ei tarvinnut pettyä silloin, eikä millään kerralla sen jälkeen. Paikasta on tullut Helsinki-suosikkini, jonne yritän ehtiä mahdollisimman usein. Mitä siellä sitten kannattaa syödä tai juoda? KAIKKEA! Olen testannut erilaisten kuppikakkujen (viimeksi appelsiini-valkosuklaa, namm) lisäksi salaatteja (viimeksi avokado-salaatti extra-kvinoalla, jossa salaattipohjaa täydensivät myös saksapähkinät), suolaisia muffineja (vuohenjuusto, myös hyvää), smoothieita (pidän smoothieiden lisäksi siitä, että ne ja niiden sisältämät ainekset on listattu selkeästi tiskillä) sekä keittoja (bataatti-maapähkinäkeitto oli uusi tuttavuus, mutta todella toimiva yhdistelmä). Vitriini on niin täynnä värikästä kauneutta, että valinta on usein vaikea. Päivän tarjontaa kannattaa seurailla myös kahvilan Facebook-sivuilta.

Cafe Kuppi ja Muffini salaatti

Istumapaikkoja on kerrallaan noin 15:lle, mikä tarkoittaa sitä, että paikka on usein täynnä tai lähes täynnä. Kun se ei ole ollut aivan täynnä, voisin helposti kuvitella istuvani siellä töitä tekemässä pidempäänkin. Se johtuu ilmapiiristä, joka paikassa on. Siinä on jotain rauhoittavaa, jota on vaikea selittää. Vaikka Cafe Kuppi & Muffini on Kalevankadulla aivan ydinkeskustan tuntumassa, sisällä istuessa ei siltä tunnu. Palvelu on ehkä hieman varautunutta, mutta ystävällistä. Koskaan ei ole tiskillä tarvinnut odottaa palvelua, eikä ottaa itse kontaktia henkilökuntaan. Jos ehtii istahtaa hetkeä pidempään, saa huomata, että astioita kerätään tehokkaasti pöydistä poiskin. Sekään ei ole huono asia.

Mitähän ensi kerralla kokeilisin?

Cafe Kuppi ja Muffini cupcakes

Kommentit

Katso myös