Ollaan vaan ja hengaillaan – 4+1 vinkkiä laiskaan päivään Münchenissä
München on suosikkikaupunkini monesta syystä. Jostain syystä siellä tuntuu vilkkaimmillakin kaduilla olevan leppoisa ilmapiiri (tai sitten olen niin baijerihuumaantunut, että kieltäydyn näkemästä muuta). No, joka tapauksessa yksi syy on, että siellä on helppoa ottaa rennosti niin monella tapaa ja kätevä liikkua ympäriinsä. Tässä 4+1 vinkkiä leppoisaan päivään.

CotidianoJos lento Müncheniin on aamulla, hyvä aloitus on suunnistaa aamiaiselle (välillä olen kyllä suunnistanut aamupäiväsaapumisellani oluelle lentokentän mainioon Airbräuhun, joka on oikein miellyttävä panimoravintola isolla terassialueella. Sieltä saa myös maistuvaa ruokaa, jota olen monesti syönyt poislähtiessäni). Cotidianolla on kaksi leipomokahvilaa Münchenissä – molempiin voi tehdä myös pöytävarauksen, mikä helpottaa ainakin isommalla porukalla liikkumista, kun ei tarvitse miettiä, mahtuuko sisälle. Viimeksi aamupalailin Cotidianossa Gärtner Platzilla. Aamiaisen voi valita valmiista vaihtoehtopaketeista tai rakennella itse listalta löytyvistä monenlaisista vaihtoehdoista. Rakentelin omani itse. Paikan puusävyinen sisustus on minun makuuni ja pöytiin tarjoilu/palvelu oli sekä nopeaa, että ystävällistä, vaikka useammassa pöydässä oli asiakkaita.


IsarKun aamiainen on nautittu, sitä voi sulatella Isarin rantoja kävelemällä. Minulle riittää usein huviksi se, että tutkin, millä korkeudella vesi missäkin on, seurailen lenkkeilijöitä koirien kanssa tai ilman tai ihastelen rannoilla olevia taloja, Isarin ylittäviä siltoja tai puistomaisempia kohtia reitillä. Rantakävelyltä voi poiketa myös museoon, esimerkiksi Deutsches Museum on saarella (Museumsinsel) kätevästi piipahdettavissa.Viktualienmarkt

Olen tori-ihminen ja rakastan toritunnelmaa vihanneskojuineen ja myyntipöytineen. Tätä on ympärivuotisessa muodossa tarjolla Viktualienmarktilla, josta olen tehnyt muun muassa mainioita hunajaostoksia. Jos on aamuihminen, Viktualienmarktinkin tunnelma on omanlaisensa aamulla, kun toripäivä taas käynnistyy. Pienelle ja vähän suuremmalle lounaspurtavalle sekä torikahveille on useampi vaihtoehto, tosin jalostetummassa tilassa kuin perisuomalaiset torikahvit tapaavat olla. Viktualienmarktin alue ei sinänsä ole hirveän iso, mutta aikaa siellä saa kiireettömään kiertelyyn kulumaan.

Viktorian House


Viktualienmarktin alueella sijaitsee myös Viktorian House, joka on yksi hyvä vaihtoehto iltapäivän istahtamiselle. Sieltä voi ottaa englantilaishenkisesti iltapäiväteen lisukkeineen. Tunnelma on kotoisa ja paikka oli oman visiittini aikana lähes täynnä arkisena iltapäivänä niin lounastajia kuin teenjuojia.

Paulaner Bräuhaus

Sen jälkeen voikin siirtyä istumaan iltaa ja syömään tuhdimmin johonkin lukuisista oluttuvista, joista oma suosikkini on kävelymatkan päässä päärautatieasemalta sijaitseva Paulaner Bräuhaus. Jos ei lihapainotteinen ruoka maistu, vegeruokaan hyvä suunta on Türkenstrasse.
Muuksi iltaohjelmaksi urheilun seuraaminen on Münchenissä aina hyvä juttu. Me olemme käyneet katsomassa Bayern Münchenin peliä Bundesliigassa ja junailleet naapurikaupunki Ingolstadtiin katsomaan DEL-liigan jääkiekkoa. Tunnelmaa oli molemmissa!
 Kommentit

 1. Mukavaa hyvänmielen fiilistelyä Münchenistä. Jotenkin nyt München pompsahtelee eteeni yhtenään, tämän täytyy olla johdatusta. VIELÄ en ole ehtinyt siellä käymään, mutta haaveissa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itse joudun pohtimaan aina säännöllisin väliajoin, että mikä hemmetti minua tuonne Baijeriin vetää :D Nyt on harvinainen tilanne, kun ei ole yksiäkään lentoja Müncheniin varattuna :D

   Poista
 2. Näyttipä kesäiseltä! Ehkä jotenkin ei vielä syttynyt intohimoinen matkustussuunnitelma sinneppäin mutta pitäiis kyllä antaa uusi mahdollisuus maalle, joskus pikaisesti vieraillut parisen viikkoa ja silloin jäi vähän nihkeä maku :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo edelliseltä visiitiltä huhtikuussa ja kävi hyvä tuuri kelien kanssa. Kyllä Saksalle kannattaa antaa toinen mahdollisuus. Minun ekat Saksan-reissuni eivät myöskään sytyttäneet mitään palavaa intoa maata kohtaan, mutta onneksi löysin mukavampiakin seutuja kuin työkeikoilla eteen tulleet ;-)

   Poista
 3. Itse ihastuin kertaheitolla Müncheniin. Näistä voisin kompata heti itsekin Viktualienmarktia, Isarjokea ja Paulaner Bräuhausia!

  Varsinkin, tuo Isar-joki surffareineen oli sellainen, että sitä touhua katsellessa hukkuu ajantaju kokonaan. Yksi upeimmista "nähtävyyksistä" mitä maailmalla on eteen tullut :-D http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/englischer-garten-munchen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rami :) Joo, surffarit on kyllä mainio ohjelmanumero. Nyt nauratti toisena München-päivänä, kun kolme astetta lämmintä ja satoi räntää ja siinä joku vaan veti surffikamoissa ja laudan kanssa pyörällä - en tiedä oliko menossa vai tulossa :D Taisinkin lukea sun München-postauksen jo tuoreeltaan, kiva lukea aina miten muut tuon kaupungin annin kokevat :)

   Poista
 4. Olen pitänyt Münchenia jotenkin tylsänä paikkana (mistä lie sellainen ajatus tullut?), mutta pakko sanoa että olen tainnut olla väärässä! Välillä on kyllä kiva vain olla ja puuhastella, eikä aina suorittaa.
  Toivottavasti kesään mahtuu muitakin yhtä ihania päiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, minulla oli vuosia sitten Saksasta ylipäätään vähän kuivahko mielikuva, eikä ekat työreissukohteeni siellä synnyttäneet valtavaa kipinää maata kohtaan...mutta München :) Kannattaa käydä kokeilemassa, antaa mahdollisuus vaikka Münchenille ;) Kiitti ku kommentoit ja hyvää kesää myös sulle, täytyy käydä kurkkaamassa sinunkin blogia!

   Poista
 5. Jos minä olisin aamuihminen, niin aloittaisin aamun kaupungissa kuin kaupungissa sen puistoista. Tori on kyllä kanssa hyvä vaihtoehto. Pitääkin joku kerta mennä Baijeriin.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kyllä kivalta päiväsuunnitelmalta. Kaupungissa kuin kaupungissa parasta minusta on fiilistely. Iso peukku tälle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös