Kotiseudun helmet: Hotelli Aatelin ravintola hemmotteli kaikkia aisteja

Vuokattiin on viime vuosina tullut paljon kaikenlaista matkailupalveluiden osalta. Nyt Vuokatissakin on ski-in/ski-out-hotelli, kun laadukkaista lomahuviloistaan ja -huoneistoistaan sekä näkyvistä markkinointiyhteistyökuvioistaan tuttu Vuokatin Aateli avasi hotellin Vuokatinrinteille. Hotelli avautui joulukuun alussa.

Hotellin sisääntulotilassa ylhäällä katseen vangitsee Ikuisen Sateen Lampi, joka on paikallisen taitelijan Kaarina Kuusisto-Lukkarin teos. Kainuulainen taide on läsnä myös hotellihuoneissa, joista pääsemme kurkistamaan visiitillämme sekä perushuonetta että sviittiä. Hotellihuoneissa on kainuulaisen taitelijan taulu, jonka voi myös ostaa mukaansa. Hotellissa on 15 huonetta. Sekä tavallinen huone että saunallinen sviitti on sisustettu ajatuksella, viihtyisiä yksityiskohtia piisaa. Tekisi mieli jäädä testaamaan majoitusta, mutta olemme vain käymässä ja ruoka on jo tulossa. Parvekkeelta avautuu näkymä Vuokatinrinteille. Katselemme huoneita kolmoskerroksesta, josta näkee hämmästyttävän kauas. Hotellissa on myös rento kokoustila ja spa-tila, jotka asiakas voi ideaalitapauksessa varata molemmat käyttöönsä. Wellness-henkistä kokoustamista parhaimmillaan. Pääsimme kurkistamaan kokoustilaan, mutta spa-tilaa katselimme vain verhon läpi, sillä siellä oli asiakas.Kuten huoneet, myös sisääntulokerroksessa oleva ravintolatila on viihtyisäksi sisustettu. Sinne mahtuu 60 henkilöä. Sisustus on kotoisa, viihtyisä ja kaikin puolin miellyttävä. Näkymässä silmään särähtää ainoastaan katon rajaan tiskin tuntumaan asetettu televisio, mutta toki on toisaalta hyvä, että halutessaan voi seurata vaikkapa urheilutapahtumia. Meitä ei kuitenkaan siellä pyörivä uinti nyt kiinnosta.


 
Sekä hotelli että ravintola ovat hinnoiltaan maltillisia. Ei ole lähdetty rahastamaan, mikä on arvostettava asenne. Aika monta vaatimattomampaakin hotellihuonetta Sotkamon alueella maksaa enemmän kuin Hotel Aatelin ravintolan listahinnat, aika moni peruspasta maksaa enemmän kuin viimeisen päälle maistuvaksi grillattu poron ulkofilee maistuvalla tataki-kastikkeella (soijan, inkiväärin ja wasabin liitto oli muuten oikein tasapainoinen). Jälkiruoista maistamme rikkaat ritarit, joka paikallisen vaniljajäätelön kera on juuri sopivan makea päätös glögin kera nautittuna. 
Sotkamossakin aika usein tulee kiitettyä ravintolaruoasta kohteliaasti, vaikkei oikeastaan haluaisi kiittää. Hotel Aatelissa voi kiittää aidosti. Maut ovat kohdillaan ja viihtyisä, rauhallisen taustamusiikin miljöö myös. Tulee hyvä fiilis. Oikeastaan tulee lomafiilis, vaikkei olisi lomalla. Se on hieno tila. Siinäkin on jotain hienoa, kun yrittäjä ja viimeisen päälle valaistuksen ammattilainen keskustelevat lähes koko illallisemme ajan hieman kauempana siitä, miten tilan valojen tulisi milloinkin olla. Se on yksi esimerkki, miten mitään ei tehdä sinnepäin, vaan ajatuksella. Kuitenkaan ei yritetä liikaa, vaan sopivasti. 

Ostan parit lahjakortit joululahjoiksi ja ehdotan toiselle ystävälle jo visiittiä ravintolaan heti joulun jälkeiselle viikolle. Kertonee kaiken oleellisen siitä, mitä paikasta pidin. 


Kommentit

Katso myös