Rento viikonloppulomakohde: Garmisch-Partenkirchen

Miksi päädyn tänne aina uudestaan ja uudestaan? Sitä olen välillä miettinyt, kun viime vuosina erinäisillä kokoonpanoilla reissatessa matkakohteeksi on valikoitunut juuri Garmisch-Partenkirchen Baijerissa. Enimmäkseen juuri lomamatkalle olen tänne päätynyt.

Nyt päätin yrittää listata kolme syytä, miksi GaPa on mainio kohde lyhyellekin matkalle:

1. Helppous
Tykkään järjestellä ja säätää asioita sekä selvittää eteen tulevia tilanteita, mutta lomareissuilla on keskimäärin kivempaa, jos sitä säätöä on kohteessa vähän vähemmän ;-) Garmisch-Partenkirchen on pieni kaupunki (asukkaita noin 25 000), joka kuitenkin tuntuu enemmän hyvien palveluiden alppikylältä. On pari erillistä keskustaa, Garmisch ja Partenkirchen. Jälkimmäisessä osassa sijaitsevalla historiallisella Ludwigstrassella voi ihastella vanhoja koristeellisia taloja ja miettiä tarinoita niiden takana. Se tuntuu myös vieläkin leppoisammalta paikalta kuin Garmischin keskusta kauppoineen, jäätelökojuineen, kahviloineen, ravintoloineen ja suihkulähteineen. Hulppeat vuorimaisemat ovat läsnä kaikkialla. Kaupunki ja sen tarjonta on helposti saavutettavissa niin kävellen, pyöräillen kuin kaupunkibusseilla, joiden käyttö on maksutonta majoituksiin kuuluvalla turistikortilla. Sinne on myös helppo mennä: reilu pari tuntia lentäen Helsingistä Müncheniin ja sieltä pari tuntia suoralla bussilla tai vastaava aika yhdellä vaihdolla junalla. Perillä majoituspaikkoja on joka lähtöön ja joka budjetille, itse olen löytänyt niin hyväksi havaitun hotellin kuin edullisen majatalonkin, jossa yö noin 38 euroa aamupalalla). Molemmat löytöni sijaitsevat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä asemalta, kuten niin moni muukin majoitusvaihtoehto.   2. Harrastusmahdollisuudet kaikenkuntoisille
En ole missään ollut niin motivoitunut liikkumaan kuin Garmischissa. Monipuolinen (niin, taas monipuolinen) reittiverkosto patikointiin, sauvakävelyyn ja pyöräilyyn kutsuu liikkumaan ympäröivässä luonnon huvipuistossa. Turistikorttiin sisältyy yksi ilmainen visiitti maauimalassa, jossa 50 metrin radoilla on ilo uida alppimaisemia katsellen. Kun kaikki on lähellä, lyhyessäkin ajassa ehtii sporttailla. Pyörät olemme vuokranneet BikeCenteristä, josta saa kaikenlaista kulkupeliä alleen rennon asiakaspalvelun kera. Patikointiin erityisesti Wank-vuorella olen niin tykästynyt, että taidan fiilistellä sitä ihan erillisessä postauksessaan. 


3. Ilmapiiri ja turvallisuus
GaPassa ei ole kiire kuin välillä isompia teitä kaupungin ohittavilla autoilla. En muista turistikausillakaan koskaan tuskastuneeni ruuhkiin, tungokseen, kiireeseen. Enkä muista yhdenkään asiakaspalvelijan vaikuttaneen tuskastuneelta turisteihin tai olleen muuten jotenkin tyly. Parasta on, että rentous tarttuu. Mukavaa on myös näillä seuduilla yleinen tapa, että vaellusreiteillä vastaantulijaa tervehditään iloisesti. Sekin tarttuu. Jos on yksin liikkeellä, mukavaa on myös turvallisuuden tunne iltaisin. En ole yhdelläkään reissullani Garmischissa iltaisin myöhäänkään liikkuessani tuntenut oloani mitenkään turvattomaksi. 


Pitääkin nämä syyt listattuani alkaa katsella seuraavaa GaPa-lomaa…

Kommentit

  1. Oi että miten ihania kuvia. Matkakuume nousee... Niin ikävä noita maisemia! Helppoudessaan täydellinen lomakohde. Nauti lomasta!:)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Kyllä tuolla pääsi lomamoodiin hyvin äkkiä. Ja tosiaan sporttailtua tuli huomaamatta. Lisää kuvia tulossa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös