5 teemapoimintaa reissuvuodelta 2016
Muutama päivä ennen Kiinan-reissua on aika muistella, missäs sitä tuli tänä vuonna käytyä töiden kanssa ja ilman. Listaihmisenä tämäkin katsaus on viiden teemapoiminnan muodossa.

1. Hiihtoreissuja laidasta laitaan

Calella Espanja

Työ vei tänäkin vuonna hiihtolajien merkeissä moneen paikkaan. Tuli oltua Sveitsin Lenzerheidessa, Saksan Oberstdorfissa, Espanjan Calellassa ja Itävallan Ramsaussa. Kotimaan kohteista samoissa merkeissä reissua oli Vantaalta Olokselle ja vaikka missä siltä väliltä. Monena vuonna olen ollut työn parissa Italian Val Senalesissa lokakuussa. Niin paljon kuin lunta rakastankin, Espanjan Calellan aurinko ja lämpö ei haitannut tällä kertaa yhtään. Calellasta jäi kyllä mieleen myös se, etten syönyt varsinaisesti kertaakaan oikein tosi hyvää ruokaa. Sitä ei ole Espanjassa kovin usein tapahtunut. No, töissähän siellä oltiin ja pääasiasta juttua tulossa vielä erääseen lehteenkin lähikuukausina. Oberstdorf jäi mieleen, koska ehdin Lenzerheidesta sinne matkatessani viettää päivän Lindaussa, jossa olin 2005 kielikurssilla ja viihtynyt kesäisellä visiitillä sen jälkeenkin. Sää oli umpisurkean sateinen tammikuisella harmaudella ryyditettynä, mutta fiilistelin täysillä, kun kerran sinne töiden välissä vapaapäivänä fiilistelemään lähdin :) Kotimaan kohteista jäivät erityisesti mieleen Olos seutuineen, voi kuinka kaunis talvinen Suomi voikaan olla (ja edelleenkään se aurinko ei haitannut töidenkään osalta).

Lindau Saksa2. Päätöstä myöten erilainen työreissu SaksaanSaksaan pukkasi työreissua muutenkin kuin hiihdon merkeissä. Vietin viikon Suhlissa heinäkuussa liikkuvan maalin kisojen parissa. Ampumaurheilukaupunki Suhl tarjosikin lajiin kattavat puitteet. Majoittumaan pääsin kukkalan päällä sijaitsevassa Ringberg Hotellissa, joka tarjosi iltaviihteenä hotellihuoneen ikkunasta illasta toiseen koukuttaneet auringonlaskut ja tunnelmallisia lenkkireittejä metsän siimeksessä. Hämmentävä kompleksi, jossa kisaporukka ruokaili omassa hallissaan erillä muista hotellivieraista. Muuten hotelli ehkä kaipaisi jo pientä pintaremonttia, mutta ajoi asiansa. Reissu jäi suomalaismenestyksen lisäksi mieleen siitä, että viimeisenä iltana Berliinissä vietin puoli yötä seuraten suosikkikaupunkini Münchenin poliisin Twitteriä tuolloin olleen ostoskeskusampumistapauksen takia. 


3. Monipuolista kotimaanmatkailua kesäaikaan


 Kesäinen Suomi on kaunis joka puolella, mutta olipa hienoa päästä käymään Ikaalisissa. Kuvausten yhdessä kohteessa Kauppilan rantasaunalla näkymät olivat sellaiset, että kuvauskahvien sijaan kohteeseen ja laiturille lekottelemaan olisi voinut toviksi jäädä. Kesäisiä eräjormailuja töiden merkeissä suoritettiin Kainuun Rastiviikolla Puolangalla, jonka yhteydessä keikan viimeisenä päivänä tuli testattua Paltamossa Jokivarren Marion (iso peukku tuotteista ja huumorista, suosittelen testaamaan). En edes laskenut, kuinka monta kertaa kävin töiden vuoksi Helsingissä. Scandic Park tuli jokatapauksessa tutuksi...4. MinilomiaMarbella Espanja

Marbella Espanja

Scandic Holmenkollen Park Oslo

Scandic Holmenkollen Park Oslo
Huhtikuinen miniloma vei tällä kertaa Marbellaan. Hyvä valinta kaikin puolin. Olin niin väsynyt, etten jaksanut olla kovin aktiivinen turisti kaupunkiin tutustumisen osalta. Lenkkeilin rannalla, istuin terassikahveilla kaupungin menoa katsellen, otin rennosti. Kesäkuussa piipahdettiin Oslossa katsomassa Timanttiliigaa. Scandic Holmenkollen Park on monella mittarilla paras Scandic, missä olen koskaan majoittunut. Upgraden jälkeen huoneessamme oli myös sauna, josta näki huoneen läpi isoista ikkunoista myös kaupunkia kohti avautuvat maisemat. Syksyllä minilomailtiin Garmisch-Partenkirchenissä ja Münchenissä, jotka taas kerran virkistivät.


Oslo Bislett Timanttiliiga

Garmisch-Partenkirchen Saksa
 

5. Hurahtaminen Ruotsin länsirannikkoon

Marstrand Ruotsi

Marstrand Ruotsi

 


Olin käynyt Göteborgissa aiemminkin, mutta Ruotsin länsirannikko oli minulle uusi tuttavuus. Ehkä vähän liiottelua sanoa, että rakastin kaikkea näkemääni, mutta eipä se kovin kaukaakaan ole. Olin siellä työmatkalla Strömstadissa pidettyjen suunnistuksen MM-kisojen vuoksi, mutta ennen, jälkeen ja välipäivinä ehti kokea elämyksiä, jotka jäivät syvästi mieleen ja johtivat siihen, että aloin kirjoittaa tätä blogia. Ja johtivat siihen, että olen tuolta palattuani suunnitellut uutta reissua alueelle, jossa niin monta kohdetta jäi vielä näkemättä ja niin monta aktiviteettia tekemättä.

Blogin juttuja Länsirannikolta:
Hämmentäviä kalliomaalauksia Tanumissa

Jo lyhyellä bloggausharrastuskokemuksellani täytyy sanoa, että tämä matkabloggaajien yhteisöllisyys on tehnyt suuren vaikutuksen. On ollut ystävällistä, kannustavaa ja sharingiscaring-henkistä toimintaa joka kanavassa. Se on ollut ehdottomasti yksi vuoden parhaista asioista. Saa jauhaa ja jakaa reissujuttuja niin paljon kuin haluaa.

Tulevan vuoden suunnitelmista jo kirjoittelinkin alkuvuoden osalta, joten kiitollisena tästä vuodesta ja innolla kohti tulevaa töiden, blogin ja muun osalta!

Kosterhavet Strömstad Ruotsi

Fjällbacka Ruotsi

Marstrand Ruotsi


Kommentit

Katso myös