Scandicin aamiaispilotti Oulussa – toimiiko ja mitä oikeasti voisi tehdä?
Scandic toi Suomen hotelleissaan uutena lisänä aamiaispisteen, joka sisältää runsaan valikoiman erilaisia ruoka-aineallergioita ja erityisruokavalioita tukevia tuotteita. Scandic Oulu -hotelli toimii uuden ”Parempi aamu kaikille” -konseptin pilottipaikkana, ja pääsin testaamaan pistettä käytännössä.
En tiedä mitä odotin, mutta mielikuva oli jotain muuta kuin se sitten oli. Pisteen eristäminen muusta on kyllä viety aika äärimmilleen, siellä se oven suussa hyllykkönä nököttää hyvin eristettynä muusta aamiaistarjonnasta. Muutamia tuotteita ja purkkeja lukuun ottamatta tarjonta on epähoukutteleva pakettihässäkkä värikkään ilmeen elementeistä huolimatta.

”Scandic haluaa huomioida entistä paremmin asiakkaiden muuttuvat tarpeet tuomalla Suomeen uuden lisäpalvelun aamiaiskonseptiin. Maidottomien, laktoosittomien, gluteenittomien ja vegaanisten vaihtoehtojen kysyntä kasvaa, ja hotellivieraat haluavat syödä omien mieltymystensä ja ruokavalionsa mukaisesti. Vaikka aamiaispiste on tarkoitettu erityisesti allergikoille ja vegaaneille, on se avoin kaikille hotellivieraille.”

Näin kerrottiin tiedotteessa ennen tuota pilottia. En ole allergikko enkä vegaani, mutta pidän esimerkiksi monista kaurapohjaisista tuotteista ja käytän niitä kotioloissakin. Siksi oli kivaa, että piste oli kaikille avoin. Tutuksi ovat nimittäin tulleet ”Vain allergisille”, ”vain erikoisruokavalioille” ja niin edelleen laputkin, joilla tehdään selväksi, että ei näistä pidäkään muiden nauttia. Eli plussaa siitä, että sain nauttia kaurajugurttini ja kauranäkkärini. Fiilis oli kuin olisin omin lupineni nappaillut evästä kyläpaikan jääkaapista.
Toivoa sopii, että allergikot ja vegaanit ovat tuotteisiin ja tarjontaan tyytyväisiä. Oman aamupalailuni aikana muutama ainakin pisteeltä tuotteita haki. Se mitä oikeasti toivoisin Scandicin nappaavan naapurimaista aamiaisille tilan käytön ja tuotteiden asettelun lisäksi on smoothiet, kauniisti asetellut hedelmäannokset tai edes pilkottuina (kuori ja pilko hedelmäsi itse -malli on ollut kaikissa käymissäni Suomen Scandiceissa), makeaksi edes jossain jotain muuta kuin niitä halvimpia minikorvapuustipussin tuotteita tai sitä kuivahkon näköistä marjapiirakkaa… Miten tällä ketjulla voi olla näin iso ero aamiaisessa maiden välillä? Vai onko niin, että kaikki noin kahdeksan kokemaani hotellia Ruotsissa ja Norjassa ovat olleet poikkeuksellisen hyviä ja kaikki kahdeksan suomalaista aamupalatarjonnan tasoltaan alle keskiverron? Kyllähän sitä nälkäänsä syö mitä vaan ja millaisessa miljöössä vaan, mutta voisiko edes jossain Suomen Scandicissakin aamiainen olla jotain muuta kuin liukuhihnatusinamättöä?

Voisiko sen paremman aamiaiskokemuksen ylipäätään pilotoida myös?

PS. Alla parista oslolaisesta Scandicista aamiaistarjontaa viime kesäkuulta:


Kommentit

Katso myös