Bistro14 – kellariravintolan parhaat puolet katutasossa Tampereella
bistro14 tampere ravintola

Olen pienten kellariravintoloiden ja rouheiden tiiliseinien ystävä. Jo Bistro14:n nettisivujen kuvissa vilahtaneen tiiliseinän perusteella tiesin, ettei paikka voi ihan toivoton olla. Lokakuun puolivälissä avattu pieni (noin 25 asiakaspaikkaa) ravintola valikoitui lounaspaikakseni kuvien tuoman ensivaikutelman sekä sijainnin pohjalta. Rautatieasema on aivan tuntumassa.

Bistro14:n yksi hyvä puoli valkeni heti, kun astuin sisään: korkeat pöydät. Niiden ja ”normaalien” pöytien lisäksi istua voi myös suoraan ikkunasta läpi katsellen. Vaikka Bistro14 tuntuu kellariravintolalta, se on katutasossa. Siinä on tunnelman kannalta heikoin lenkki, sillä Rautatienkadulle avautuva näkymä ei ole todellakaan kauneinta Tamperetta. Täällä katseltavaa riittää niissä rouheissa punaisissa tiiliseinissäkin: seinille on siroteltu pienenpieniä kuvia asiakkaista Bistro14:ssä.

Lounassalaattina oli tarjolla vuohenjuusto/broilerisalaatti, 9,50 euroa. Otin jälkimmäisen. Se tuotiin pöytään nopeasti, tosin lisäkseni asiakkaita sillä hetkellä oli vain kaksi, joten ruuhkaa ei ollut. Kanafile sekä mukana tullut pieni kippo currykastiketta eivät olleet erikoisia, mutta niiden seuralaisina oli niin monipuolinen kattaus kaikenlaista (couscousta, bataattia, avokadoa jne), että makuelämys oli kohdillaan. Ei jäänyt nälkäkään, sillä lautaseni oli täytetty hyvin anteliaasti. Lisäksi sai leipää, vettä ja kahvin/teen. 

bistro14 ravintola tampere


Henkilökunta oli ystävällistä ja huolehtivaista: minulta käytiin kysymässä myös, vetääkö ovesta. Olivat kuulemma laitattaneet uudet tiivisteet (ilmeisen hyvät, koska ei vetänyt). Aukioloajat ovat kirjavat, mutta varmaan niille on syynsä. Paikka aukeaa klo 11 joka päivä, mutta sulkemisajoissa viikkoon mahtuu neljää eri sorttia. Nettisivuillaan Bistro14 kertoo palvelevansa aamusta iltamyöhään. En sanoisi klo 11 enää aamuksi (brunssiaikaa toki), ja kolmena päivänä paikka on viideltä jo kiinni. Ihmettelin myös a la carte -listaa, jossa tuntui olevan sillisalaattina vaihtoehtoja. Paikan spesiaali jäi epäselväksi, ehkei sitä ole.
Bistro14 on vasta alkutaipaleellaan, mutta lounaskokemukseni perusteella voin ennustaa sille hyvää jatkoa. Voisin hyvin kuvitella meneväni Bistro14:ään myös istumaan iltaa ystävien kanssa, sillä tunnelma on kohdillaan. Lounaallani yritän fiilistellä, millainen tunnelma paikassa on sen ollessa täynnä. Pitää varmaan tulla testaamaan se ilta-aikaan itse!

Oletko käynyt Bistro14:ssä? Mikä on sinun ravintolasuosikkisi Tampereella?

bistro14 ravintola tampere

Kommentit

Katso myös