Harmooni – Jyväskylän hurmaavin majoitus & ravintola samassa osoitteessa



 Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola

Olen tarinallisten ja historiaa huokuvien ravintoloiden ja majoituspaikkojen sekä punatiiliseinien fani, joten vuonna 1910 rakennetun Harmoonitehtaan tarinaa jatkavalla Harmoonilla oli jo lähtökohtaisesti hyvät eväät hurmata minut. Harmooni on ravintolan ja kolmen majoitushuoneiston kokonaisuus Jyväskylän Matkakeskusta vastapäätä Väinönkadun ja Hannikaisenkadun kulmassa.

”Komea tiili- ja hirsirakenteinen rakennus edustaa maakunnassa harvinaista kansallisromanttista jugendtyyliä”, kertoo nettisivut. Silti olen opiskeluaikoinani ja sen jälkeenkin mennyt rakennuksen ohi lukuisia kertoja sen tarinaa sen kummemmin miettimättä. Nykykäytössäänkin se on ollut ”jo” vuodesta 2013.

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola


Ravintola on kellarissa, jonne kadulta vievien portaiden edessä on tunnelmallisesti kynttilälyhty sekä kauniisti kirjoitettu menu hintoineen. Puitteilla hurmaaminen jatkuu, kun laskeudun portaat ja astun sisään. Punatiiliseiniä. Ihania punatiiliseiniä. Heti kotoisaa. Missään ei kerrota, olisiko huoneistoille joku toinen sisäänkäynti, mutta iloinen mieshenkilö vakuuttaa, että olen juuri oikeassa paikassa. Sisäänkirjautuminen hoituu näppärästi ja hän kantaa laukkuni Piano-huoneistoon.

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola

 
Olen pelkistetyn, harmaan ja vaalean sävyisen sisustuksen ystävä, ja yksiöni on lähes täynnä sitä. Puita vilisevä tapetti on ihana. Punainen jääkaappi ja keittiökoneet sopivat yhteen. Sähköinen kynttiläsarja ei ole missään näyttänyt kauniimmalta kuin tuossa huoneessa ikkunalaudalla juuri sopivasti yksiötä valaistessaan. Kyllä siellä todellakin kelpasi väsyneen työläisen levähtää.
Valitsin Harmoonin työmatkamajoituksekseni osin suosittelun, osin halvan hinnan takia. Yksiö maksoi 80 euroa yöltä, mikä oli muihin tutkimiini paikkoihin verrattuna selvästi vähemmän. 

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola


Poistuessani saatoin todeta, että harvemmin on hinta-laatu ollut yhtä hyvin kohdallaan.
Ravintolassa olisin varmaan huoletta voinut ottaa minkä tahansa listan ruoista ja todeta saaneeni laadukkaista raaka-aineista erinomaisesti makujen osalta yhteen toimivaa sapuskaa. Otan tapas-lautasta muistuttavan makulautasen isompana versiona (22 e). Ei tarvitse pettyä. Kalaa, lihaa, cheddarjuustoa, aiolia ja kolmea erilaista leipää on lautasella niin runsaasti, etten jaksa makuja (ja punatiilimiljöötä) fiilistellessäni syödä kaikkea. Namm.  

Pieniä kauneusvirheitä

Ei se pelkkää auvoa ollut..

Vanhoissa taloissa vetää usein, mutta niissä sitä kestää jotenkin paremmin. Silti vedon tunne oli ainoa huono puoli muuten ihanassa huoneessa.  En kuitenkaan kokenut sitä lopulta kovin häiritsevänä osana kokonaisuudessa, mutta pidemmän päälle se olisi saattanut ärsyttää paljonkin.
Missasin myös majoittujan alennuksen ravintolassa. Löysin majoittuessani saamastani kirjekuoresta lapun, jossa pöytävarauksen yhteydessä majoittuvana vieraana olemisen mainitsemalla olisi saanut 10% alennusta. Tämä olisi ollut kiva tietää pöytävarausta tehdessä. Sitä ei myöskään kysytty ravintolassa, joten alennus jäi saamatta. Ei iso juttu, mutta olisihan sen voinut kertoa.

Harmooni Jyväskylä Majoitus Ravintola


Huoneistoihin ei sisälly aamupalaa, mikä sopi minulle hyvin. Kysyin mielenkiinnosta, mitä kivaa kahvilaa henkilökunta suosittelee aamiaispaikaksi. Särähti pahasti korvaan, kun ensin mieleen ei tullut mitään ja lopulta ensimmäinen sanottu vaihtoehto oli viereinen Sokos Hotel. Kun täsmennän, että kysyin siis nimenomaan jotain kivoja kahviloita, saan vastauksen, että Forumissa on kahviloita…toki, toki. 

Ei varmaan olisi ihan huono idea tehdä jonkun sortin yhteistyötä lähellä olevan tyyliin sopivien kahviloiden (vaikkapa Kahvila Muisto tai Wilhelmiina) kanssa? Jyväskylässä jonkun verran pyörineenä päädyn Wilhelmiinaan, jonne on noin 400 metriä Harmoonista. Syön parhaan croissantin pitkään aikaan, eikä valitsemani aamiaissetti (luonnonjugurtti mustikoilla, mehu, kahvi ja croissant) ole hassumpi kokonaisuutena muutenkaan.

Jyväskylä Wilhelmiinan konditoria

Jyväskylä Wilhelmiinan konditoria


Intoilin Harmoonista jo visiittini aikana somessa ja muutenkin, mutta sanompa vielä kerran, menkää testaamaan, jos paikka ei jo ole tuttu. Joko ravintola tai majoitus. Mielellään molemmat :)

Kommentit

 1. Sattuipa sopivasti, sillä ensi kuussa juhlimme ystäväni häitä Harmoonissa!

  Olen asunut aikoinani Jyväskylässä pitkään ja on kiva huomata kehitystä. Matkailijoita ei näköjään silti osata vieläkään palvella kunnolla. Jospa ainakin Harmoonin väki lukee tämän, sillä potentiaalia on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva! Laitahan sitten kommenttia, kuinka toimi hääpaikkana :) Sama homma, en muista asuinvuosiltani kuin pizzapaikkoja, johtui toki opiskelijabudjetistakin. Juu, olivat lukeneet - en silti saanut pahoittelua esimerkiksi tuosta ravintola"ylihinnasta", kun en alennusta ollut älynnyt pöytää varatessa kysyä. Mutta toivottavasti seuraavat hyötyvät ;-)

   Poista
 2. Minä ihailen punatiiliseiniä mieluiten sisältäpäin, ulkoapäin ne tuovat mieleen tehdasrakennukset ja veturivarikot. Jyväskylästä puuttuu hostelli. Tampereella myös on mukava punatiilinen hotelli, Hotelli Ville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stacy, minä pidän punatiilistä myös eniten sisällä, juuri tuollaisissa kellariravintoloissa. Kiitos Hotelli Ville -vinkistä myös, täytyypä käydä tutustumassa joskus.

   Poista
 3. Tämä olikin aivan uusi tuttavuus. Mukavaa vaihtelua noihin "bulkkihotelleihin" verrattuna. Vanha kiehtoo myös minua, mutta vedon tunne on inhottavaa, varsinkin jos on kyse yrityksen tarjoamasta palvelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima kommentistasi. Jep, sama fiilis. Kyllä, mukavaa vaihtelua. Siksi tuo "vieressä on Sokos Hotel" aamiaisvaihtoehtoehdotuksena särähti jotenkin tosi pahasti korvaan, kun ei sopinut yhtään muuhun kokemukseen.

   Poista
 4. Pidän kyllä tällaisista erilaisista hotelleista. Oikein sympaattiselta vaikuttaa. Kannattaa antaa myös suoraa palautetta paikalle (jos et siis jo antanut) niin osaavat ehkä jatkossa osata antaa parempaa asiakaspalvelua.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hotelli on noteerannut palautteeni :) Parannuksiakin kuulemma tulossa, kuulostaa lupaavalta :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 5. Mä olen kerran käynyt Harmoonissa lounaalla ja se oli kyllä herkullista. Tuolloin kesäaikaan istuin viihtyisällä terassilla. Erikoista kyllä, ettei oikein osattu suositella mitään mukavaa kahvilaa. Onhan noita tosiaan joo, mutta ei sitä asiakas varmaan kysyisi, jos haluaa lähteä summanmutikassa etsimään. :-p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi heidän lounaan testaaminen ensi kertaan, kun piti jatkaa eteenpäin, mutta hyvä tietää, että herkullista oli. Joo, mua vähän hämmensi tuo kahvilavastaus, onneksi tiesin itse kaupunkia sen verran, että löysin ilman tarkempia vinkkejäkin :)

   Poista
 6. hyviä huomioita, esimerkiksi aamupalan suosittelusta. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Onpas kiinnostavan näköinen paikka! Lukijaystävällisyyden nimissä suosittelisin kuitenkin miettimään isompaa kuvakokoa - näin ne tekisivät enemmän oikeutta kohteilleenkin!

  VastaaPoista
 8. Olipa mukava nähdä, miltä tämä näyttää sisältäpäin, eikä yhtään hullummalta näemmä. Itse olen juurikin tuo opiskelija, joka kävelee Harmoonin ohi ties kuinka usein eikä ole koskaan kurkannutkaan sisälle. :)

  VastaaPoista
 9. Vaikuttaa tosi mukavalta majoitukselta ja punatiiliseinät osaavat lumota kyllä täälläkin! :) Veto huoneessa on kyllä harmi ja itse olen niin viluinen etten siedä sellaista yhtään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös