Reissusuunnitelmia 2017 – kalenterissa uutta ja tuttua, työtä ja lomaaSuhl Saksa Germany maisema

Joulukuussa kirjoittelinkin jo siitä, miltä alkuvuoden reissukalenteri näyttää. Nyt on taas moni asia tarkentunut töidenkin osalta, joten reissukalenteri on syntynyt heinäkuulle asti. Tältä se ulkomaanreissujen osalta näyttää:

Ensi viikolla lähden käymään Saksan Ruhpoldingissa ja Italian Seiser Almissa, jotka ovat hiihtomaajoukkueen viimeistelyleiripaikkoja. Töistä huolimatta on toiveissa ehtiä jälkimmäisessä itsekin ladulle..Ruhpoldingissa olen ollut ampumahiihdon merkeissä ja syksyllä aiemmin, Seiser Alm on uusi tuttavuus.

Maaliskuussa lähden Special Olympics -kisoihin Itävallan Ramsauhun, joka on minulle hyvinkin tuttu paikka. Maaliskuussa en ole koskaan siellä tosin ollut. Varmasti tulee oltua myös Schladmingissa ja paluumatkalla vietän päivän toivottavasti jo keväisen aurinkoisessa Salzburgissa, joka on yksi itävaltalaissuosikeistani.

Suhl Saksa Germany maisema

Huhtikuussa Saksa-Bulgaria-visiittini suunnitelmatkin ovat hieman jo tarkentuneet. Ensin suunta Rothenburg ob der Tauberiin 1,5 päiväksi. Jostain syystä olen aina halunnut käydä siellä, mutten ole vielä ehtinyt. Nyt katsotaan, onko se odotusten arvoinen…Air Berlin järjesti lentoaikatauluja muuttaessaan ohjelmaani päivän Berliinissä. Mikäs siinä, mutta joku toinen kerta olisin iloinnut siitä enemmän. Nyt seuraus on 8 tuntia lyhentynyt Sofia-vierailu. No, Tegelin kentältä nyt pääsee nopeasti fiilistelemään kaupunkia, joten eiköhän tuo lentojen väli just tuolla suju harvinaisen mutkattomasti. Sofia-päivien jälkeen palaan Saksaan ja Garmisch-Partenkircheniin vähän töiden merkeissä sekä vielä pikaisesti Müncheniin.

Suhl Saksa Germany maisema


Kesäkuun alussa piipahdamme porukalla Puolassa, suuntana Gdansk. Puola on maana tuttu kohde, mutta Zakopanen, Krakovan ja Szklarska Poreban jatkoksi on mukavaa päästä uudelle seudulle tutkimaan, miltä tuo alue vaikuttaa. 

Suhl Saksa Germany maisema


Kesäkuussa ehdin myös työreissulle Saksan Suhliin, jossa on kivääri- ja pistoolilajien junnujen MM-kisat. Olin Suhlissa viime vuonna liikkuvan maalin MM-kisoissa ja viihdyin. Olenkin tosi innoissani ja iloinen, että tuo keikka varmistui. Aikomus on menomatkalla käydä ainakin päivä Erfurtissa, ehkä myös Dresdenissä.
Pian sen jälkeen lähdenkin Viroon suunnistuksen MM-kisoihin. Otepään ja Tartton seutu on tuttua hiihtokisoista, mutta ompa mukavaa päästä sinne lumettomanakin aikana. Eri blogeista olenkin lueskellut paljon Viro-juttuja, joten ehkä välipäivinä ehtii vähän retkeilläkin. Viime vuonna vastaavissa kisoissa Ruotsin länsirannikolla tuli nähtyä ja koettua töiden ohessa kaikenlaista ja aloitettua tämä blogi, joten saapa nähdä, mitä Virossa…

Kaikki tämän postauksen kuvat Suhlista viime kesältä :)

Suhl Saksa Germany maisema

Kommentit

 1. Onpas kiinnostavia matkasuunnitelmia! En ole itse juuri samoissa kaupungeissa käynyt, mutta Eurooppa-kohteet yleensä kiinnostaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse koluan Eurooppaa mielelläni aina työreissujen yhteydessäkin, aika sitä löytää jotain uutta ja kivaa koettavaa :)

   Poista
 2. Paljon mielenkiintoisia kohteita, oikein hyvällehän tuollainen matkakalenteri näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä :) Hiihtotyöläisen arki iski kyllä jo heti: kun leiri Seiser Almissa peruuntui, minunkaan tie ei sinne vie vaan tilalle tulleeseen Livignoon. Onneksi jokaisen reissun kanssa ei vastaavaa säätöä tule ;)

   Poista
 3. Kiireinen kevät edessä sinulla, hauskoja reissuja! :)

  VastaaPoista
 4. Sun reissut suuntautuvat niin kivoille alueille :) Sulle tulee mukava reissukevät varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, odotan ainakin kovasti tulevia reissuja :)

   Poista
 5. Onpa mielenkiintoisia reissukohteita ympäri Eurooppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin näitä listaillessani havahduin siihen, kuinka laidasta laitaan tässä Eurooppaa tulee lähikuukausina koluttua :)

   Poista
 6. Todella kivasti matkoja tiedossa! Kyllä jokaiselle työ on hiukan kuin vapaa ajan hidaste :) Juuri tässä omiin kesäsuunnitelmiin tuli työmuttia ja lennotkin jo varattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi ei, työmutat ei kuulosta kivalta. Mulle tuli hiihtotyöläisen muttia, kun urheilijoilla vaihtui leiripaikka, niin empä minäkään sitten Seiser Almiin mene, vaikka kaikki varattu. Suuntana Livigno, joka sinänsä ihan jees kyllä myös :)

   Poista
 7. Reissua näemmä pukkaa! Itselleni varsin vieraita kohteita, Berliiniä lukuun ottamatta. Hyviä matkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, retkeä kyllä riittää. Mielenkiinnolla odotan monia noista itsekin.

   Poista
 8. Eikö hiihtomatkojen kohteena ole Lahtea?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Näissä keskityin ulkomaan reissuihin, mutta totta, Lahti vie kisaturistiksi yhdeksi päiväksi :)

   Poista
 9. Urheilu näyttää vievän taajaan maailmalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vie :) Onneksi on erilaista urheilua ja väliin lomareissuakin :)

   Poista
 10. Salzburg on sellainen kohde mihin itse olen jostain syystä aina haaveillut. Gdanskille peukku! Viehättävä kaupunki kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salzburg on kyllä kiva, tosin harvassa ovat ne itävaltalaispaikat, joista en pidä :D Gdanskia odotan kovasti, on jäänyt sellainen kuva, että on viehättävä - onko jotain erityistä vinkkiä? Tai jotain postausta linkattavaksi?

   Poista
 11. Mielenkiintoisia (ja minulle hieman vieraampia) reissukohteita! Näistä minua kiinnostaisi eniten Gdansk, joka kuulostaa ja näyttää todella kivalta kaupungilta :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Odotan myös itse kovasti Gdanskin kokemista, kuvien ja lukemieni juttujen perusteella tuntuu, että viihdyn varmasti mainiosti (toivottavasti en nyt lataa megalomaanisia odotuksia paikkaa kohtaan aivan turhaan ;-))

  VastaaPoista
 13. Mukava lukea muidenkin työreissuista. Ja koitetaan molemmat päästä vapaallekin aina välillä!

  VastaaPoista
 14. Suurin osa paikannimistä onkin juuri urheilun kautta tuttuja, mutta lähinnä televisoista :-) Kaiken kaikkiaan mukavia kohteita urheilun ja vapaa-ajan kautta tiedossa!

  VastaaPoista
 15. Ajattelin ihan samaa kuin Rami, eli miten nuo paikan nimet tuntuu jotenkin tutulta.Sitten tajusin, että olen kuullut ne urheilun yhteydessä. Garmisch-Partenkirchenissä, Salzburgissa, Munchenissa, Dresdenissä ja Berliinissä jopa itse käynyt.

  VastaaPoista
 16. Kivalta kuulostaa! Gdansk kiinnostaisi minuakin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös