3 pointtia: Miksi suosin Finnairia?Kun eri foorumeilla puhutaan Finnairista ja Finnair Plus-ohjelmasta, yleensä valitetaan jostain. Ajattelin nyt listata kolme pointtia, miksi nykyään aina suosin Finnairia ja pidän Finnair Plus -ohjelmasta.
Vuokatti talvi Aurinkolatu


1. Eipä ole juuri vaihtoehtoja
Kotikentältäni Kajaanista lentää Helsinkiin tasan ja vain Finnairin kone Norran operoimana. Tuo potkurikonetyyppi (ATR72) kiidättää minut tunnissa-1h20 minuutissa Helsinkiin ja takaisin. Ilman tuota yhteyttä arkeni olisi haastavampaa töiden osalta. Lentäminen on myös yleensä halvempaa tai maksimissaan 20 euroa kalliimpaa kuin meno-paluu Kajaanista Helsinkiin junalla. Ajansäästöstä puhumattakaan. Erityisplussana Kajaanin lentokentän ihan mahtavat virkailijat. Jos ei hymyilytä vielä kentälle mennessä, siellä hetkessä jopa naurattaa.

Vuokatti talvi Nuasjärvi Jäätiönlahti Aurinkolatu


2. Finnair Plus
Niillä forumeilla, jossa vertaillaan kanta-asiakasohjelmia, on usein kilpahuudanta Finnair Plussaa vastaan. Olen ollut ja olen monen muunkin lentoyhtiön kanta-asiakasohjelman jäsen, mutta viime vuosina olen keskittänyt lentoni AY:ksi aina kuin mahdollista. Finnairin lentopalkintosysteemissä ainakin vielä nykyisellään maakuntakentiltä lentää samoilla pistevelotuksilla kuin Helsingistäkin. En viime kesänä pitänyt mitenkään huonona, että suunnistuksen MM-kisakeikkani maksoi 19000+35euroa, kun hinta muuten Kajaanista Göteborgiin olisi ollut 355. Olen monesti vertaillut myös niin, että otan Kajaani-Helsinki-Kajaani-lennot erikseen ja jatkan Helsingistä jollain muulla, mutta usein hinta on ollut Finnairin (tai OneWorldin eduksi). Koska Suomen sisäisiä lentoja on paljon, olen säästänyt viime vuosina aika paljon kahvin, teen, lounaskeiton ja pienen välipalan loungessa nauttimalla. En edelleenkään sen takia erityisen ajoissa kentälle mene, mutta kotimaan-yhteyksien aikataulut harvoin osuvat niin, etteikö sitä aikaa kentällä jäisi. Toki FP-pisteitä voisi kertyä paremmalla suhteella, mutta edelleen kotimaan reittien pisteet ovat hyvinkin kilpailukykyisiä verrattuna mihin tahansa ohjelmaan niistä, joita usein vaihtoehdoksi ensisijaisesti suositellaan. Näin suomalaisena olen myös löytänyt hyvin paljon muita käyttömahdollisuuksia pisteille ja hyviä piste+raha-yhdistelmiä esimerkiksi ravintolalahjakortteihin.

Vuokatti talvi Nuasjärvi Jäätiönlahti Aurinkolatu


3. Asiakaspalvelu
En muista yhtään tilannetta, jossa olisin saanut Finnairilta niin huonoa asiakaspalvelua, että olisi mennyt päivä pilalle tai ollut tarve valittaa siitä pitkän aikaa kaikkialla. Päinvastoin. Pitkään vielä silloin, kun Finnairilla sai jo netissä buukattua vaikkapa sukset varaukseen yhdellä klikkauksella, oli Lufthansalla menossa suksien kuljetus on ilmasta, mutta sinun on soitettava tähän numeroon ja varattava heille paikka – meininki. Nykyään olen myös erittäin tyytyväinen tuohon chat-palveluun, siinä on monet valitettavasti lentosi aikatauluun on tullut muutos -tilanteet korjattu ja tarvittaessa lennot vaihdettu hetkessä.
Ei se Finnairillakaan aina suju eikä Finnair Plus missään nimessä ole täydellinen ohjelma, mutta minun tilanteeseeni tällä hetkellä paras.

Kommentteja?

PS. Firmani 10-vuotisjuhlan kunniaksi 10 vuotta -sivulla on nyt arvonnassa kahden asiakkaani kanssa yhteistyössä leiripaketti hiihtojunnulle Vuokatissa. Kannattaa tsekata, jos omasta tai tuttavien taloudesta löytyy hiihdosta innostunut yli 10-vuotias lapsi, jolle maistuisi kesäloman aluksi 4 vuorokauden leiri Vuokatissa täysihoidolla ja Vuokatti Ski Team Kainuun urheilijoiden sekä muiden koutsien vetämänä :)

(Postauksen sinivalkoiset kuvat ovat Vuokatista, jossa muuten on talven parhaat ulkoilukelit näinä aikoina)

Vuokatti talvi Nuasjärvi Jäätiönlahti Aurinkolatu

Kommentit

Katso myös