Majoitus-, kahvila- ja lounaspaikkavinkit Tarttoon
Suunnistuksen MM-kisatyöreissu vei Virossa useampaan kohteeseen, josta ensimmäinen kohde oli Tartto. Hotellivalinta sekä muutaman osalta myös kahvila- ja lounaspaikkavalinnat osuivat nappiin, joten pistänpä vinkit muillekin.

Tarton keskustassa Raekoja platsilla ratkottiin muuten sprintin MM-mitalit ja jaettiin palkinnot, molempiin kahviloiden ja matkamuisto/käsityömyymälöiden kehystämä aukio sopi mainiosti.  Pidin aukion ilmeestä ja tunnelmasta, mutta ehkä sitäkin enemmän pidin Tarton pienestä lentokentästä, jonne Helsingistä oli näppärä lennähtää (Tarttoon toki pääsee bussillakin parissa tunnissa Tallinnasta, sekin on aiemmilla reissuilla testattu ja hyväksi todettu).
Tässä tämän reissun pikakokemuksen vinkit hotelliin, kahvilaan ja lounaalle:

Lydia Hotel
 
Olen ollut Tartossa ainakin Dorpatissa aiemmin (Dorpatissa mieleen jäi erityisesti aamupalan erinomainen makkara – mitä se sitten kertookaan…). Nyt päädyin Lydia Hotelliin, joka sijaitsi muutaman minuutin kävelyn päässä Raekoja Platsilta. Valinta oli hyvä. Huoneessa oli pieni ranskalaistyylinen parveke, josta avautui näkymää kattojen yli. Huone oli parempaa keskitasoa kaiken osalta ja hyvä uni ei todellakaan jäänyt sängystä kiinni. 


Aamupalatila oli mukava tilanakin, samoin tarjottavaa oli varmasti jokaisen nälkäisen makuun. Hotellin spa jäi testaamatta töiden takia, mutta pieni hyvin varusteltu kuntohuone (plussaa soutulaitteesta ja selkävaivaista ilahduttaneista puolapuista) ilahdutti. Pidin myös hotellin käytävien tunnelmasta, vaikkei niissä isoja seinätauluja lukuun ottamatta mitään erityistä ollutkaan. Maksoin huoneesta aamupalalla 104 euroa, joten pidin sitä hyvin kohtuullisena.

Kahvila-ravintola Pierre


 

Koostaan huolimatta paikassa on ennen kaikkea tunnelmallinen sisustus jokaista yksityiskohtaa myöten. Vanhaa ja kotoisaa. Ruokalista on suomeksikin (onko se sitten itse kellekin plussa vai miinus), kakkuvitriini on täynnä herkkuja ja listalla monenlaista ruokaa ja juomaa. Tartolaisen kaverini suosituksesta otin omenapiirakan jäätelöllä ja kahvin. Kaikki on hyvää. Paikka ei ulospäin Raekoja platsille ehkä erotu lainkaan muista, mutta sisälle astuminen kannattaa. Kiitos vaan tartolaiskaverilleni erinomaisesta valinnasta. 
Kävimme suomalaisporukalla toisen kerran paikassa syömässä, silloinkin kaikki toimi erinomaisesti. Lämpimän kanasalaatin maku oli kohdillaan kastiketta myöten ja oma Viron-rutiinini, valkosipulileivät, juuri sopivan valkosipulisia ja rapeita. Pierressä myös wc-tilat on ovea ja lamppua myöten sisustettu samaan tyyliin.

Lounasta Umb Rohtissa


 

Paikka löytyy sattumalta, kun kysyn lounassuositusta Lydia Hotellista. Se on samalla kadulla vastapäätä hotellia, sisäänkäynti sisäpihan kautta. Paikka oli sellainen, että istuisin siellä mielellään viinillä ja pienellä syötävällä pidempäänkin, mutta listalta napattu lauantailounaskin toimii. Annokseni oli myöhässä, mutta pisteet henkilökunnalle siitä, että siitä tultiin etukäteen vuolaasti pahoitellen kertomaan.


 

Mitä vinkkejä sinulla on Tarttoon majoituksen, kahvilan tai lounaspaikan suhteen?

Kommentit

 1. Kivan näköinen ravintola tuo Umb Roht! Ja myös kahvilan kakut näyttää houkuttelevilta... Mutta onko tuon omenapiirakan kanssa suklaakastiketta? Erikoinen yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, arvostin kyllä kovasti Lydia Hotellin suositusta, kun kivaa lounaspaikkaa kyselin :) Tykkään just tuollaisista pienehköistä paikoista. Suklaaviivat oli koristeena siinä lautasella vain, ei ollut kastikkeena - jäätelöpallo (ja omeanpiirakkaa siis calvadoksella tai ilman)

   Poista
 2. Jee, kiitos, tämä tuli tarpeeseen yhtä lailla kuin taannoiset Porvoo-vinkkisi! Vieläkään en ole muuten sielläkään käynyt... :D Tartto on niin ikään ollut pitkään suunnitelmissa, kun en koskaan ole päässyt Virossa Tallinnaa pidemmälle. Nyt on siis ainakin jokunen täsmäkohde tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia(ntai), kiva kuulla. Noh, ehtiihän Porvooseen ja Tarttoon myöhemminkin :)

   Poista
 3. Haluaisin Tarttoon juurikin tutkimaan kahvila- ja ravintolatarjontaa. Anoppi on käynyt siellä tässä lähiaikoina parikin kertaa ja kehuu joka kerran jälkeen kaupungin ruokia. Täytyy pistää tämä postaus muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, sama minulla, että vielä on moni paikka tutkimatta tuollakin. Kahvila-ravintola-painotteinen matkailu on parasta :)

   Poista
 4. Huomenna lähdetään Tartoon . Vinkit tuli enemmän kuin tarpeeseen :) Ehdottomasti nämä käyn testaamassa, näyttää niin houkuttelevalta. Kiitos! Niin ja meillä onkin jo Lydia hotelli varattuna että se vinkki helpottaa kun pohdin onko niin hyvä kun esitteissä kehuttiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Anu-Anneli, että oli ajankohtaista sinulle :) Oi mikä sattuma, että olette Lydiassa. Toivottavasti on yhtä hyvä kokemus ku minulla, ja toivottavasti kahviloiden ja ravintoloiden osalta muitakin hyviä löytyy :) Kerrohan sitten omatkin kokemukset!

   Poista

Lähetä kommentti

Katso myös