Kotiseudun helmet: Jäätiönlammen ympäristö ilahduttaa patikoijaa talvisinkin
Jos sukset jalassa Vuokatin talvisesta metsästä nauttiminen ei kiinnostaa tai kaipaa vaihtelua, sitä löytyy lähempää kuin moni uskookaan. Talvisen metsän tunnelmaan ja luonnon fiilistelyyn ei tarvita edes lumikenkiä, kun ottaa suunnaksi vaikkapa Jäätiönlammen alueen. Eikä tarvitse taituroida hiihtolatujen perinteisen uran ja metsän välisellä suikaleella, sillä homma onnistuu ihan rauhaisilla kapeilla poluilla.
Katinkullan, Jäätiöntien, Käpykujan, Vuokatin koulun ja Kuikkalammen tien reunustaman alueen sisäpuoli kätkee pienelle alueelle vaihtelevia polkuja ja monenlaista näkymää. Saamme leasingwuffini kanssa helposti kulutettua tunnin polkuja risteillessämme ja kierrellessämme, vaikka koko lenkkimme mahtuu noin 500 metrin säteelle kodistani.


Pääsääntöisesti meidänkin lenkkimme on Lampipolku -nimistä vaellusreittiä, mutta yleensä siihen mahtuu poikkeama Käpykujan ja Katinkulta-Opisto-yhdysreittinä toimivan pururadan väliseen ”rotkoon”.


Talvisin polkuverkosto pysyy monista muista vaellusreiteistä poiketen (toki kaikki ovat varmaan runsaslumisinakin talvina lumikenkäiltävissä, mutta puhutaan nyt ihan kävelystä) peruskengillä käveltävässä kunnossa. Alueella asuu sen verran koirallista väkeä, että harvemmin tarvitsee useimmilla poluilla tarpoa lumessa.

Hyväksi retkikohteeksi reitti käy talvisin myös vaikkapa lapsille, sillä Jäätiönlammen laavu osuu sopivasti reitille. Kevättalvella jatkamme siitä usein jäälle, jossa on tilaa niin kävelijöille, koirille kuin hiihtäjillekin.  


Oikeastaan jotenkin huvittavaakin, että tästä reitistä on tullut minulle niin tärkeä. Ihan sama kuinka surkea keli on, siellä tulee aina hyvä fiilis. Parasta on bongailla luonnon yksityiskohtia eri vuodenaikoina. Samaisella reitillä Jäätiönlammen pohjukassa bongasin viime vuonna maaliskuussa kevään ekat joutsenet ja kävimme leasingwuffini kanssa niitä useamman kerran ihmettelemässä, kuuntelemassa ja kuvaamassakin. 

Seuraavassa postauksessa tuleekin sitten tämän reissuvuoden topit, flopit ja yllättäjät, mutta sitä ennen oli pakko jakaa tätä lähiluontofiilistelyä kaikille muillekin!

Reissutunnelmia tuoreeltaan Facebookissa @fiiliksiajahetkia sekä Instagramissa @lehikoinenheidi. Työkuulumisia ja yleisiä viestintään liittyviä juttuja Facebookissa @viestintapalveluheidilehikoinen. Yhteystiedot: info@viestintapalveluheidi.fi
Kommentit

 1. Hieno alue se Jäätiönlammen ja Jäätiöbtien välinen harjusto. Siellä lenkkeilin silloin, kun lähellä asuin. Myös Hiukan uimarannalta lähtee latujen lisäksi kävelyreitti myös talvella. Jäälle vaan ei vielä voi mennä. Heikkoja ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aila oot niin ytimessä :) Pitäisikin tulla taas pitkästä aikaa käymään Hiukassakin päin kävelyllä. Ja ne kulttuurijutut odottaa yhä...

   Poista
 2. Lähiluonto on parasta! Ja teillä Vuokatissa on siitä nauttimiseen hyvät puitteet.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös