Reissusuunnitelmia seuraavalle 6 kuukaudelle: Nostalgiaa, kotimaan täsmäkohteita ja kevätlomakohteen etsintääNiin kivaa kuin on ollutkin olla tovi kotona, on kiva myös katsella seuraavan puolen vuoden reissuja. Ja samalla pähkäillä, mikä ihme se kevätreissun kohde sitten olisikaan. 
 
Eibsee Saksa Baijeri

Ensimmäisenä eteen tulee joulukuussa jo tuttu Davos, jonka sääennusteita olen kytännyt kovasti. Sääennusteitakin enemmän olen katsellut latutilanneraportteja, sillä töiden ohessa on toive ja tarkoitus hiihtää itsekin. Davosiin on aina kiva mennä ja tällä kertaa huoneistomajoituksen sijaan majapaikkana oleva hotellikin on takavuosilta tuttu. Mukava kisaviikonloppu toivottavasti edessä siis. Davosista matka jatkuu Konstanziin, joka on tuttu piipahduspaikka Bodenseen rannalla. Sinne on Zürichistä noin tunti, joten olen siellä useamman kerran Sveitsin reissujen lopuksi käynyt. Nyt on kuitenkin tarkoitus olla paikkakunnalla yötäkin ja nauttia tuosta mukavasta pikkukaupungista vähän enemmän. Hotellia myöten reissu vaikuttaa hyvältä.

Pieni latomökki Geroldseen lähellä Garmisch-Partenkirchen Saksa

Tammikuussa on vuorossa kotimaanmatkailua laajalla skaalalla: Turku, Jyväskylä, Iisalmi, Joensuu/Kontiolahti, Helsinki/Vantaa, Vaasa/Vöyri. Tuttua enimmäkseen, mutta aikomus on kokea muutamia uusia juttuja, joista varmaan sitten kirjoittelen blogiinkin.


Helmikuussa tie vie jälleen Sveitsiin, kun nuorten MM-kisojen takia suunta on Gomsiin ja Kanderstegiin. Goms on minulle uusi kohde, mutta Kanderstegissä on kummitätiä ja serkkuja moikkaamassa tullut käytyä muutaman kerran aiemminkin. Viihdyn Sveitsissä tosi hyvin, joten odotan kovasti tuotakin reissua. Finlandia-hiihdon hommien tiimoilta tulee oltua jälleen useampi päivä Lahdessakin, mikä sekin mukavaa. Yksi viikonloppu menee Finlandian uutuuden, Naisten Finlandian merkeissä Vierumäellä. Kiva nähdä, millainen meininki siellä on.

 Olos Muonio Suomi Lappi Lapland Hotels

Maaliskuussa tapahtuu sitten matka, jota olen vuosikaudet suunnitellut. Menen pitkästä aikaa Hollantiin, tarkemmin suuntana vuosituhannen vaihteen vaihtopaikkani Nijmegen, Utrecht ja Amsterdam. Tosi mukavaa päästä minilomailemaan noihin maisemiin. Maaliskuussa työn merkeissä tulee vietettyä aikaa Kontiolahdella ja Joensuussa sekä myös Rukalla. Kelpaa hyvin kaikki hiihtokohteet.

 Olos Muonio Suomi Lappi

Huhtikuussa jo perinteisesti päätetään hiihtokautta Lapponiassa Oloksen ja Pallaksen maisemissa ja sitä ennen Taivalkoskella, ennen kuin on kevätloman aika. Se onkin sitten mietinnässä juuri, että mihinkä sitä silloin menisi? Tokio ja Kioto oli suunnitelmissa, mutta vähän tuntuu, että budjetti, loman kesto ja myös pitkät lennot tuossa vaiheessa jarruttaa sitä. Mutta joku reissu tuohon tulee kyllä, keväisen lämpimiä kohteita saa ehdottaa! (kauheasti tekisi kyllä mieli Baijeriin, mutta jos sitä jonnekin muualle).

 Ursholmen Ruotsi länsirannikko Strömstad

Kevään lopuksi on jo varattu reissu Ruotsiin! Pitkään viikonloppuun mahtuu Tukholmaa myös Elitloppetin tiimoilta sekä paluu länsirannikolle, kun suunta on Smögeniin. Se jäi vuoden 2016 länsirannikkoreissulla kokematta, joten tuo alue on nyt ohjelmassa.

Kyllä tämä matkasuunnittelu on mukavaa. Mitäs reissuja sulla on tulossa? Jos vinkkejä erityisesti Hollantiin, Sveitsiin tai Ruotsiin, kerro tai jaa blogipostauksesi 😊

Postauksen kuvat:  hiihtolatu- ja jälkiruokakuva Olokselta, järvi-istuskelu Eibseeltä, mökki läheltä Geroldseetä (Garmischista) ja alimmat kuvat Ursholmenista Ruotsin länsirannikolta läheltä Strömstadia)


Ursholmen Ruotsi länsirannikko Strömstad

Ursholmen Ruotsi länsirannikko Strömstad

  

Kommentit

 1. Kivoja kohteita! Itselläkin tarkoitus mennä Hollantiin huhtikuussa viettämään kuninkaan päivää ��

  VastaaPoista
 2. Paljon hiihtokohteita! Nuo Sveitsin kohteiden nimet on täysin tuntemattomia, en olisi edes osannut sijoittaa Sveitsiin, kun en seuraa hiihtoa.
  Kuinkas usein pääset itse työreissuilla ladulle tai rinteeseen?

  VastaaPoista
 3. Kevään epävarmat aikataulut ei ole vielä ainakaan mahdollistanut minkään matkan tarkempaa suunnittelua, mutta Euroopan kohteista näkemättä on vielä Irlanti ja Skotlanti, joten sinne voisi kesällä suunnistaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös