Scandic Helsinki Airport – taisin löytää kotimaisen lentokenttähotellisuosikkini
Jos kuvaisin visiittiäni Scandic Helsinki Airport -hotellissa yhdellä sanalla, sana voisi olla vaivaton. Yhtä hyvin se voisi olla kätevä, leppoisa tai mutkaton. Sellaista oloni tuossa maaliskuussa avautuneessa hotellissa oli.

Helsingin lentokentän läheisyydessä ei taida olla hotellia, jossa en olisi työreissuillani yöpynyt. Vaikka lentokenttähotellilla ei sinänsä usein ole lyhyestä majoitusajasta johtuen minulle niin suurta merkitystä, arvostan rauhaa, siisteyttä, kunnon sänkyä ja toimivaa aamupalaa. Vaikka Helsingissäkin lentokenttäbusseilla pääsee usein ja näppärästi moniin lentokenttähotelleihin ja junalla kolmessa minuutissa Clarioniin, on kuitenkin aina helpointa, kun voi vaan kävellä katettua käytävää hotelliin.
Ennen Scandic Helsinki Airportia terminaaleja läheisin lentokenttähotelli oli Hilton. Siellä on paljon hyvää, kuten tuo lyhyt kävelymatka terminaalista ja hyvät sängyt, mutten kuitenkaan koskaan erityisemmin pitänyt siitä. Usein myös hinnat olivat sellaisia, ettei varaaminen tuntunut järkevältä.
Scandic Helsinki Airportiin osui tällä kertaa viikonlopustakin johtuen hyvä 94 euron hinta. Kuten suomalaisissa Scandiceissa aina, hintaan sisältyi aamiainen. Scandicin kanta-asiakkaana siihen minulla sisältyi myös 15 euron ravintolakuponki.


Siirtymä terminaalista oli vaivaton ja hieman lyhyempi kuin Hiltoniin. Kolmannessa kerroksessa avautui avara aulatila, jonka yhteydessä oli vastaanoton lisäksi myös ravintola, joka toimi myös aamiaistilana. Käytävillä pidin siitä, että hissejä on kahdessa paikassa kaksi, ja omaa huonenumeroa lähimmälle hissille selkeät opasteet.

Huone oli siisti, kuten uudeksi hotelliksi muutetulta rakennukselta odottaa saattaa. Ei mitään ihmeellistä, mutta miellyttävää. Ikkunasta näkyi muun muassa Hilton. Äänieristeet olivat sellaiset, että visiittini ajan oli rauhallisempaa kuin sunnuntaisin kotimaisemissa Vuokatissa. Eli todella rauhallista.Ravintolatilaa testasin sekä illallisella, jossa minut hämmästytti kurpitsakeitto. Erehdyin ottamaan isokokoisen hintaan 12,20, ja kun kylkiäisiksi tuli leipää, en jaksanut syödä sitä loppuun. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun ravintolassa jätin keittoa syömättä…Monenlaista hotelliravintolaakin nähneenä tämä meni ainakin suomalaisista vähintäänkin kärkiviisikkoon.

Tilan avaruus, lamppuvalinnat, tulppaaniasetelmat ja pöytien ryhmittely tekivät ruokailusta juuri sellaista kuin koko hotelliolosta, vaivatonta. Sama vaivattomuus, leppoisuus ja rauhallisuus jatkui aamupalalla. Aamupalan tarjottavat oli jaoteltu saarekkeille, joista olisi suuremmankin ruokailijamäärän paikalle sattuessa ollut helppo napata syötävää. Aamiainen alkoi sunnuntaina klo 7, mutta varhaisaamiaista olisi saanut jo 3.30 lähtien.

Hotellista poistuminen oli Scandic-maisen helppoa, maksoin huoneeni sähköpostiin tulleella linkillä netissä puhelimellani, jolloin avainkortin saattoi jättää respassa olleeseen laatikkoon, eikä vastaanotossa asiointiin tai odotteluun mennyt aikaa.

Kokonaisuutena visiittini oli miellyttävä. Edelliseen Helsingin lentokenttähotellisuosikkiini Clarioniin verrattuna Scandicin suurin etu on etäisyys terminaalista sekä ainakin Scandicin kanta-asiakkaalle olemisen helppous sekä ravintolakuponki. Hintakin oli edullisempi.

Eli näin huhtikuisena viikonloppuna taisin löytää uuden suosikkini kotimaiseksi lentokenttähotelliksi. Sattumalta olikin jos seuraava visiitti varattuna toukokuun lopulle, mutta varmasti muitakin tulossa.

Oletko sinä testannut tuon Scandicin? Mikä on suosikkisi Helsingin lentokenttähotelleista?

Kommentit

 1. Kun on lähdössä aamulla oikein varhaisella lennossa, on GLO (ihan siellä terminaalin sisällä) kätevä, jollei ahdista huoneen ikkunattomuus. Hyvän aamiaisen toivossa Hilton on ykkönen ja muuten mukavin minusta on Clarion. Tuota uutta, josta kerroit, en ole kokeillut vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin, että kerran olin menossa GLO:hon, mutta jotain siinä tuli ja se onkin ainoana testaamatta noista vielä. Ikkunattomuus saattaisi kyllä ahdistaa, mutta toisaalta talvella on niin pimeää muutenkin, että samapa tuo ;-) Hiltonissa en ole tainnut syödä kuin varhaisaamiaisen, eikä se jäänyt erityisesti mieleen hyvässä tai huonossakaan, mutta toimiva oli. Clarion oli kyllä mukava kokemus minustakin, olen pari kertaa ainakin siellä ollut. Jotenkin tästä Scandicista tuli monessa mieleen Clarion, en oikein osaa yksilöidä mistä johtuen, mutta kerrohan sitten omat kokemuksesi, kun olet testannut :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Hiltonissa paras aamupala ja kävelyetäisyys, Clarion kivoin mutta junamatka tökkii. Yleensä olen Scandic Aviacongressissa hinnan ja bussikuljetuksen vuoksi, katsoin juuri tuota uuttakin mutta 50 euron hinnanero sai menemään taas samaan tuttuun kun itse maksoin ja päätarkoituksena nukkuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen varmaan syönyt Hiltonissa vain varhaisaamiaisia, koska en muista sitä mitenkään erityisenä hyvässä tai huonossa, kaikki tarpeellinen kyllä oli :-) Clarion on kyllä ollut mukava, mutta tosiaan tuo junaan siirtyminen ja se matka lyhyydessäänkin on ollut turhaa, jos kävelyetäisyydellä on hyvä vaihtoehto :) Joo, itse katson aina ensin hintaa itse maksavana myös ja juuri samalla lailla olen valinnut monesti. Välillä Bonus Inn oli useita kymppejä halvempi kuin seuraavaksi halvin, joten sielläkin olen ollut usein :) Kiitos kommentistasi! Kerrohan sitten omat kokemuksesi, jos tuon uuden Scandicin testaat :)

   Poista

Lähetä kommentti

Katso myös