5 vinkkiä rentoon ja vihreään Lontooseen
Jos Lontoo kiinnostaa, mutta shoppailu, yletön tungos ja perusnähtävyydet ei niinkään, tässä muutama vinkki rentoon minilomaan viime viikon kokemusten ja fiilisten pohjalta. Olin ollut Lontoossa aiemmin paralympialaisissa pari viikkoa 2012, mutta reissun turistianti oli urheilupaikoista toiseen suhaamista lukuunottamatta ohut. Tällä reissulla yhdistyivät sekä puutarhaharrastus että kulttuuri sekä urheilun että musikaalin osalta.

1. Kävele Thamesin rantaa
Joen varrella voi nähdä niin kanavaveneitä, laitumella olevia lehmiä kuin monenlaista asutusta pihoineenkin. Lontoossa kannattaa ylipäätään kävellä paljon, mutta Thamesin tuntumassa erityisesti. Kanavakävely ja maaseutumaisemmassa miljöössä Richmondin seudulla kävely tarjoaa paljon fiilisteltävää.
2. Mene katsomaan kulttuuria tai jalkapalloa
Jos jossain kannattaa mennä teatteriin niin Lontoossa. Me kävimme katsomassa Mamma Mian, jonne liput ostimme samana päivänä teatterista. Erinomaiset keskitason paikat 42 punnalla olivat joka punnan arvoinen sijoitus. Teatterimeno on Suomea rennompaa ja perinteinen taukoherkku jäätelö ainakin minun makuun. Jalkapallon osalta Valioliiga jäi tällä kertaa haaveeksi, mutta teimme elämysmatkan Millwallin kotikentälle katsomaan kolmannen sarjatason joukkueiden kohtaamista nousukarsinnassa. Edellispäivän lipunostoreissullamme virittäydyimme jo tunnelmaan Millwall Cafessa. Tunnelma oli melkoinen: jengi lauloi, kirosi tuomaria, mollasi vastustajia ja tuskastui lopulta omiinsakin, kun 0-0 jäi lopputulokseksi.
3. Opi ja ihmettele käytäntöä, historiaa ja kulttuuria kartanossa tai palatsissa
Vastaavan tyylisiä kartanoita on paljon, mutta National Trustin pyörittämä Ham House oli kartanon ja puutarhansa osalta meille iloinen löytö Richmondissa. Siellä oli myös erinomaisen viihtyisä kahvila puutarhaterasseineen. Puutarhaa kiersimme ensin puolen tunnin opaskierroksella (kuului 11,90 punnan sisäänpääsymaksuun) ja sitten ominpäin, myös rakennuksen sisällä huoneita esitelleet oppaat toivat tarinoillaan sisältöä visiittiin. Vuonna 1610 rakennettu Ham House mainostaa esitteessään olevansa ”A hidden gem”, ja siltä se tuntui. Puutarhaoppi tarttui niin, että ostin kotiinviemisiksi ”How to read gardens”-kirjan. Lisää Ham Housesta ja muista puutarhailujutuista toisessa postauksessa lähiaikoina.
4. Mene pubiin
Mene pubiin oluelle tai viinille, syömään tai vain juomaan. Meidän hotellimme ja Paddingtonin aseman lähellä ollut The Victoria oli todella viihtyisä kokemus. Söimme siellä kertaalleen burgerit, niin ikään maistuvaa. Paikka oli molemmilla kerroilla täynnä, mikä osaltaan kertoo hyvää myös.

       

5. Panosta majoituksen sijaintiin
Minilomalla turismi on usein helpompaa, kun majoituksen sijaintiin on panostanut omia aktiviteettejaan ajatellen riittävästi. Meidän majoituksemme oli Paddingtonin aseman kupeessa Nayland Hotel. Katu oli varsinainen hotellikatu, sillä ovia eri hotelleihin oli vierivieressä. Nayland oli sekä hintatasoltaan että yleiseltä olemukseltaan muutenkin asiallinen: sängyt olivat sopivan kovat, tyyny hyvä ja kylppäri toimiva. Heikoin lenkki oli aamupala, joka oli käytännössä parina aamuna hyvin ruuhkaisessa huoneessa tarjoiltu paahtoleipää-kinkkua-juustoa-kananmuna sekä kahvi/tee. Ajoi asiansa. Hotelli oli sijainniltaan meidän liikkumisiimme erinomainen, sillä kulkuyhteydet niin eri alueille kuin myös lentokentälle ovat erinomaiset Paddingtonin asemalta.

Mitkä on sun suosikkijutut Lontoossa? 

Kommentit

 1. Vaikka olen Lontoossa reissannut jaasunutkin, oli tässä minullekin uusia juttuja! Itse brittifutiksen ystävänä joudun kyllä myöntämään, että Valioliigamatsien hinnat ovat aika kiitettävästi karanneet tavallisen ihmisen budjetista ainakin suuremmilla seuroilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ariela :) Kyllä, samaa totesimme hinnoista. Lisäksi jos olisi kauemmas lähtenyt, olisivat junaliput viime hetkellä varattuina olleet todella kalliit. Siksi tuo oli todella hyvä vaihtoehto päästä tunnelmaan ja nähdä futista :)

   Poista
 2. Vitsi, nää vinkit ois pitäny lukea silloin, kun vielä asuin Briteissä, varsinkin tuo Thamesin varsi jäi kiertämättä ja kuvista päätellen olisi ollut ehdottomasti näkemisen arvoinen. Pitänee siis alkaa suunnitella paluuta Brittien suuntaan tämän vinkkilistan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Thamesin varsi riittäisi jo yksistään teemaksi ;-) Ei muuta ku takas Britteihin ja kävelemään :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Oon jo pitkään halunnut käydä Briteissä, tietysti Lontoossakin. Tuo Thamesin varrella kävely kuulostaa ihanan tunnelmalliselta. Maaseutu muutenkin kiinnostaisi tuolla. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös