Ihastuttava Ciutadella ja Menorcan yllätyksetCiutadellassa ei lokakuisena arkipäivänä juuri tarvitse miettiä, mistä kulmasta tai kohdasta kuvan ottaisi, ettei saisi kuviinsa tukkua vieraita ihmisiä. Kapeilla kujilla ja silmää miellyttävien rakennusten kehystämillä kaduilla ei nimittäin ole ruuhkaa. Ehkä siksi tuo 28 000 asukkaan kaupunki on vielä enemmän viehättävä. Kaupungin lempinimi onkin kuulemma Vella I Bella, vanha ja kaunis. 


Menorcalla on kaksi kaupunkia, joissa molemmissa kannattaa piipahtaa majoituskylästä riippumatta. Cala Galdanasta pääsee 16 kilometrin päässä sijaitsevaan Ciutadellaan ja takaisin muutaman kerran päivässä näppärästi bussilla. Matka kestää 35 minuuttia maksaa 2,90 euroa suuntaansa ja aikataulut. Niin Ciutadellaan kuin Mahoniinkin bussit kulkevat Ferreiresin kautta, joka on kuuluisa Pretty Ballerina -kenkien tehtaanmyymälästään. Minä en ole siinä määrin kenkäihmisiä, että olisin tuolla käynyt, mutta Sannan blogista löytyy pätkä tuostakin jamuitakin vinkkejä. 
  

Sokkeloiset kadut, satama-alue ja pienenpienen ”linnan” Castell de Sant Nicolaun ympäristöt ovat mainoita oleskeluun ja leppoisan päivän viettoon. Merimaisemissa ja satamissa on oma tunnelmansa. Varsinaista rantaa kaupungissa itsessään ei ole eikä näyttänyt olevan juuri majapaikkojakaan.


Lopuksi vielä jäätelövinkki: Sottozero tarjoaa erinomaista gelatoa. Sen kanssa kujilla käppäily sujuu vielä astetta paremmin.

Viisi huomiota Menorcalta


Cala Galdanan tukikohtani, Cami de Cavallsin, Mahonin ja Binibecan sekä Ciutadellan jälkeen muutama yhteenvetohuomio näistä päivistä Menorcalla:

1. Menorca yllätti monipuolisuudellaan ja ilahdutti rauhallisuudellaan. Toki lokakuussa kiivain turistikausi oli jo takana. Menorca oli niin paljon enemmän kuin rantoja, että vieläkin jäi pitkä lista ”ensi kerralla sitten” -juttuja.

2. Menorca yllätti myös ystävällisellä palvelullaan ja aitoudellaan. Vaikka se turistikausi oli loppumaisillaan, missään en kokenut tuskastumista turisteihin. Kaikki järjestyi. ”Of course, no problem” saattoi olla yleisin vastaus pyyntöihini.3. Bussiliikenne toimi erinomaisesti niillä pätkillä mitä ehdin kokeilla. Bussit olivat aikataulussa ja edullisia, plussaa pysäkillä olevista selkeistä aikatauluista, johon selvästi merkattu kunkin linjan saapuminen/lähtö juuri kyseiselle pysäkille. Myös nettisivut olivat toimivat.

4. Cala Galdana oli minun tarpeisiin majoituspaikkana paras mahdollinen. Aparthotel Floramar oli tällä kertaa toimivin majoitusratkaisu, iso ja perussiisti huoneisto, jossa oli erittäin hyvät sängyt.
 
5. Uusi tuttavuuteni Vueling osoittautui loistavaksi yhtiöksi. Ehkä jämäkintä koneeseen ottamista koskaan ja oltiinkin sitten etuajassa molempiin suuntiin. Hyvät Airbus 321-koneet miellyttävine penkkeineen ja hyvällä lentosäällä hieno ilmakatsaus Menorcaan ja Barcelonan alueeseen. Lennot maksoi 80 euroa Barcelona-Menorca-Barcelona, lentokenttä siis Mahonissa.

Jokohan ensi vuonna menisi uudestaan?

Kommentit

  1. Onpa kauniita rakennuksia! Menorca kuulostaa oikein mukavalta kohteelta. Olen lukenut siitä aiemminkin paljon hyvää. Pitänee joskus käydä! Varmaan juuri joku lokakuu olisi hyvä aika, jotta välttäisi pahimman sesongin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katso myös