Kotiseudun helmet: Missä syödä ja kahvitella Vuokatissa/Sotkamossa?
Kotipaikkakunnallani Sotkamossa ja sen parhaassa osassa Vuokatissa (paras osa täysin minun subjektiivinen näkemykseni) on tarkemmin ajateltuna yllättävänkin monta erityylistä paikkaa ruokailuun ja herkutteluun. Kun aina välillä kysellään, missä täällä kannattaa syödä tai kahvitella, kerrompa nyt omat mielipiteeni tässäkin. Minun kolme suosikkiani ilman mitään järjestystä ovat:


Kesti todella kauan ennen kuin sain lopulta aikaiseksi mennä testaamaan paikan. Lähiruokaa ja laadukkaita raaka-aineita arvostavana tiesin jo menua ennakkoon silmäillessäni, että ellei kokki ole sössinyt annoksia, tulen rakastamaan tuota paikkaa. Olin oikeassa, ei tarvinnut pettyä sotkamolaiseen siikaani eikä sen lisukkeisiin. Kauniit annokset, tunnelmallinen tila ja maatilan jäätelöä (tässä tapauksessa Huuskolan Jäätelöä) jälkiruoaksi oli hyvä setti. Hyvänä hintaindeksinä voi pitää, että Amarillon annoksista maksaa vain 2-3 euroa vähemmän. Hinta-laatusuhde oli siis kohdillaan. Välillä harmittaa, että paikka on vain iltaisin auki, sillä varmasti siellä saisi hyvää lounastakin vastaavalla konseptilla.


Ensin Sotkamon torin laitaan tuli Murunen, joka toi tullessaan rennon kahvilakulttuurin, joustavan meiningin ja iloisen somemarkkinoinnin. Porkkanakakusta tuli hitti, vohveleita luovilla päällisillä kaipaan yhä. Porkkanakakku kuitenkin jäi, kun Murusen seuraajaksi tuli Makea. Paikassa on yhä helppo viihtyä ja tavata ystäviä. Meno ei ole ihan yhtä rempseää livenä eikä somessa kuin Murusen aikoina, mutta kakut ovat taivaallisia. Salmiakkijuustokakku on ollut tämän vuoden suosikkini, Brita-kakku päärynä-kinuski-puolukka-versiona uusin makuelämys. Ostaisin useammin pelkän taivaallisen pienen korvapuustin, jos niitä tarjolla olisi. Suolaisia vaihtoehtojakin voisi olla enemmän, mutta herkutteluun Makea on nimensä mukaisesti mainio vaihtoehto.
Vuokatin Urheiluopiston lounasbuffet on käsite. Harvalla urheiluopistolla on yhtä monipuolinen tarjonta. Tämän voin sanoa suurella kokemuksella. Valitettavasti varsinaiset pääruoat ovat hyvin usein olleet ruokailun heikoin lenkki, joten paras valinta on ollut keittolounas salaattipöydän ja jälkiruoan kera. Keittolounas maksaa 11,70 euroa kun koko buffet lounasaikaan on 15,80 euroa. Keitot ovat lähes poikkeuksetta olleet hyviä. Pinaattikeitto ja savuporojuustokeitto erityisesti. Leipätarjonta rieskoineen ja piirakoineen on hyvä. Mutta parasta on ehkä kuitenkin se salaattipöytä, jossa usein on ihanan paljon kalaa, pastasalaatteja sekä kaikenlaista lisuketta perussalaatin oheen. Usein tuleekin sanottua, että olisi riittänyt pelkkä salaatti…Jälkiruoan osalta tarjolla on usein ollut rahkabaari, missä lisukevalikoima on ollut vähänlainen jälkiruokaa ajatellen, mutta urheilijaystävällinen. Usein jälkiruokana on kuitenkin ollut jotain astetta ”epäterveellisempää” herkkua. 

Näissä kun käy tankkaamassa lounaan-välipalat-illalliset, kyllä kulkee kaikki mahdolliset Vuokatissa tarjolla olevat sporttiaktiviteetitkin!

Kommentit

Katso myös