Viihtyisä pala Göteborgia: Haga & Le Petit CafeLe Petit Cafe Haga Göteborg

Haga Nygata on Göteborgin vanhoihin osiin kuuluva kävelykatu, jossa vanhojen talojen, söpöjen pikkuputiikkien ja houkuttelevien kahviloiden ystäville on metritolkulla ihmeteltävää sekä ihasteltavaa.  Nälkähän siinä päätä pyöritellessä ja kauniista yksityiskohdista nauttiessa tulee. Lopulta kadunkulmassa huomio kiinnittyy terassilla istuvien ihmisten kauniisiin ja runsaisiin annoksiin, joita iloinen työntekijä sisältä kantaa. On pakko kurkata paremmin paikkaan. Sisälle astuessani takaseinällä olevaan palvelutiskiin, jonka vitriinissä ja pöydällä olevissa tuotteissa ei ole aineksia eikä kokoa säästelty. Sivupöydälle on aseteltu pienestä valikoimastaan huolimatta monipuolinen salaattibuffet lounastajille. Nurkassa on ahdasta, mutta kaikki toimii.


Le Petit Cafe Haga Göteborg

Le Petit Cafe Haga Göteborg
Osa kalusteista on kuin mummolan pirtistä. Seinillä on sekalaista rekvisiittaa, jotka jotenkin tuntuvat kuuluvan kokonaisuuteen: karttapallo, ruskeita lasipulloja ja paljon muuta. Kaikki on vähän vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun, mutta ehkä juuri siksi tuntuu kotoisalta. On kuin olisi ystävällä kylässä.

Le Petit Cafe Haga Göteborg

Le Petit Cafe Haga Göteborg


 Paikan nimi on Le Petit Cafe, mutta ranskalaisuusasteesta en tiedä. Lounaaksi tilaamani pasta-annos on runsas, maukas ja kaunis. Kolme asiaa, joiden päätyminen samaan annokseen ei kokemukseni mukaan ole automaatio.

Poistuessani tekisi mieli huudahtaa vi ses snart, mutta ei näin kivoille työntekijöille viitsi höpöjä puhua. 

Kommentit

Katso myös